julesalat
Træning og kost

Sund julemad: Julesalat

28. november 2013
af Lene Rode, styling Camilla Lawes
Foto: Martin Tanggaard
Julesalat: Salten her er supergod til at bløde lidt op på den tungere mad

Julesalat

SALAT 200 g miniromainesalat 5 stilke bladselleri i ½ cm  tynde skiver 2 appelsiner 2 æbler 100 g grofthakkede mandler   DRESSING 1 tsk. honning 1/2 dl olivenolie 2 spsk. hvid balsamico 1 tsk. dijonsennep appelsinsaft    Kunne du lide vores sunde julesalat? Så få her 5 trin til en sund jul   Opskrift - sådan laver du julesalat   1. Skyl salaten, og skær den på langs i tynde både. Bland med bladselleri.  2. Filetér appelsinerne over en skål, så du får al saften samlet op – den skal bruges i dressingen. 3. Skær æblerne i tynde både.  4. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend salaten godt i dressingen. 6. Drys med hakkede mandler.    Næringsindhold pr. 100 g ● Protein: 2,8 g ● Fedt: 7,6 g ● Kulhydrat: 10,0 g ● Kostfibre: 1,6 g Energiindhold: 480 kJ/115 kcal   PRØV OGSÅ: Waldorfsalat

PRØV OGSÅ: Sund julekonfekt