stenalderkost
Træning og kost

Stenalderkost: Sådan gør du

7. januar 2014
af Mia Qvist Scheelsbeck
Foto: Sif Meincke
Stenalderkost kan give dig et højere energiniveau, bedre hud, bedre søvn, vægttab og færre cravings. Det handler om at spise proteiner, fedt og gode kostfibre. Kunne du tænke dig at hoppe på stenalderkost? Så læs med her, hvor du får et overblik over, hvad stenalderkost kan, og hvordan du rent praktisk gør

Stenalderkost: Sådan gør du

Stenalderkost kan måske virke som den helt rigtige livsstil for mænd. Godt med kød og proteiner er vel enhver mands drøm? Men stenalderkost indeholder meget mere end det og er faktisk ligeså velegnet til kvinder.

https://imgix.femina.dk/1350_thomas_rode_0.jpg

- Mange kvinder tror, stenalderkost kun henvender sig til mænd, og bliver bange for at skulle spise fedt, siger Thomas Rode, der er køkkenchef og direktør i Kong Hans Kælder.

Den opfattelse vil han gerne ændre, fordi han mener, kvinder kan få lige så meget ud af at omlægge livsstilen til stenalderkost som mænd.

STENALDERKOST - SÅDAN GØR DU

Stenalderskostens principper er bygget op omkring den kost, som var tilgængelig for stenaldermennesket. Heraf stenalderkost.

- Det betyder, at vi har brug for fedt og protein som hovedbestanddelen i vores daglige indtag af makronæringsstoffer. Mikronæringsstoffer som mineraler, vitaminer og kostfibre skal vi især have fra grøntsager og frugt. Grov, fiberrig kost er vigtig, men den kan man sagtens få, uden der behøver at være stivelse (som brød) involveret. I sidste ende er og bliver stivelse sukker, forklarer Thomas Rode.

Han peger på, at man som stenalderkost-entusiast kan mærke forbedringer i forhold til et stabilt energiniveau, bedre hud, bedre søvn, vægttab, færre cravings og meget andet, som forekommer ved stenalderkost.

Stenalderkost - opskrift på andebryst med stjerneanis og grønt

https://imgix.femina.dk/1351-stenalderkost-banner.jpg

Sådan kan en typisk dag på stenalderkost se ud, ifølge Thomas Rode:

# Morgen på stenalderkost: Spis æg og bacon eller grøntsager som avocado, radiser, purløg og gulerødder.

# Frokost på stenalderkost: Spis gerne restemad fra aftenen før, når du er på stenalderkost Det kan f.eks. være en hakkebøf med broccoli til.

# Aften på stenalderkost: Kylling eller fisk med gode grøntsager som f.eks. bagte rodfrugter og en sprød salat.

# Mellemåltider på stenalderkost: Når du har taget den kolde tyrker, vil dine cravings efter søde sager forsvinde. Men har du brug for lidt mellem måltiderne, kan du gå efter grøntsagsstænger eller nødder. Husk dog på, at du ikke fordøjer, hvis du konstant spiser.

# Drikkevarer på stenalderkost: Skær ned på alkohol, drop saftevand og sodavand (det gør din mad dårligere) og drik kun kaffe, når du nyder den. Drop kaffen helt om aftenen, så den ikke ødelægger din søvn.

# Tilskud til stenalderkost: Du kan evt. tage kosttilskud som D-vitamin, multivitamin, zink, magnesium og fiske-tabs sammen med din stenalderkost.

Stenalderkost - opskrift på æbleflæsk med bagte skalotter, agerchampignoner og rosmarin

Stenalderkost - opskrift på spaghettinis med frutti di mare

ER DETTE IKKE DEN RETTE KUR FOR DIG? FIND FLERE SLANKEKURE I GALLERIET HERUNDER

Galleri: Find den slankekur, der passer til dig

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også