https://imgix.femina.dk/media/article/1550-sproed-muslibar.png
Træning og kost

Sprød myslibar

7. december 2015
af Stine Troense
Her får du opskriften på en grov myslibar, der ikke er tør, som det kan være tilfældet for købe-barer.

Sprød myslibar (ca. 15 stk.)

Det skal du bruge 1 spsk. muscovadosukker eller brun farin ¼ l kondenseret sødmælk på dåse, ca. 350 g (kan købes i velassorterede supermarkeder) 175 g tørrede abrikoser 150 g grovvalsede havregryn 50 g græskarkerner 50 g mandler 2 risgaletter eller riskiks Sådan gør du Hak abrikoser og mandler. Rør muscovadosukker ud i kondenseret mælk med hakkede abrikoser, havregryn, græskarkerner og hakkede mandler. Smuldr risgaletterne/riskiksene i blandingen, og hæld det i et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm beklædt med bagepapir. Forvarm ovnen til 175°, og bag i ca. 30 minutter. Når den bagte blanding er lidt afkølet, skæres den ud i ca. 15 stykker.

Opskriften stammer fra kogebogen ”Vintermad – Gode retter til hverdag og gæster” af Katrine Klinken, som er kok og ernærings- og husholdningsøkonom. Politikens Forlag, 150 kr.

PRØV OGSÅ: Sunde snacks

Læs også