https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juli/loeb-bedreprim.jpg
Træning og kost

Spis rigtigt, løb bedre!

25. juli 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Spring energibarer og dyre sportsdrikke over, når du løber. Det er bare overflødige kalorier, der er helt unødvendige, hvis du ellers holder dig til gode, sunde og faste måltider i dagens løb. Læs ekspertens tips her.

Det er ikke kompliceret at spise rigtigt, så du får mest muligt ud af dine løbeture og ikke går kold undervejs. Kk.no's Helle Bornstein deler ud af gode råd til dig, der kan li' at løbe, og råd nummer et lyder: Hold dig fra energibarer og sportsdrikke. Det er slet ikke nødvendigt, ligesom det heller ikke er et must med et restituerende måltid efter løbeturen for at få fyldt depoterne op.

"Er du helt udkørt og svimmel, kan det godt være, du skal spise lidt, men kunsten er at spise nok gode måltider gennem dagen i stedet," forklarer Bornstein til kk.no.

Løb, bare løb!
Hvis du kun løber i en halv time, er det slet ikke nødvendigt med et måltid inden, skriver kk.no. Og ellers er det godt at spise ca halvanden time før en lang og hård løbetur. Det er de færreste, der løber mere halvanden time ad gangen, men er du en af dem, kan du godt fylde dig med ris og pasta inden - men vi andre kan altså godt springe over.

Vand til løbeturen
Vandet skal vi til gengæld ikke springe over. Bliver du dehydreret, mærkes det med det samme, og energiniveauet falder omgående, så tag vandflasken med på løbeturen, uanset hvor kort den måtte være. Og er du marathon-typen,e r nødder og chokolade tilladt - og tilrådeligt - på løbeturen.

Gode råvarer, gode vaner
Ellers er det rene og naturlige produkter, vi skal proppe i os. Proteiner, grøntsager og det sunde fedt er vejen frem - og færdiglavet mad et no go. Tre til fire sunde, nærende måltider om dagen er sagen, og vil du gerne bevare din muskelmasse, bør du øge proteinindtaget og i øvrigt styrketræne en smule ved siden af løbeturene.

Kilde: www.kk.no

Læs også