https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/august/chokoprim.jpg
Træning og kost

Spis lys chokolade … det er (også) sundt!

31. august 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Skal det være sundt, skal det være mørkt. Troede du. Nu er der godt nyt til dig, der er pjattet med lys chokolade og ikke bryder dig om den mørke, koncentrerede kakaosmag. Den lyse ’lade’ er nemlig også sund!

Vi kan altså godt li' det Svenske Universitet! Det er nemlig forskere derfra, der har fundet frem til, at der er store fordele ved at spise chokolade - også selvom den er lys. Undersøgelsen er baseret på data fra 37.000 deltagere mellem 49 til 75 år, som erkendte deres chokoladevaner. Og de, der spiste chokolade hver eneste uge havde 17% lavere riskiko for at få et slagtilfælde end dem, der slet ikke rørte chokobaren. Og da omkring 90% af chokoladeindtaget i Sverige er mælkechokolade, blev den lyse slags også frikendt - og endda godkendt - som en sund sag.

Godt nyt - så længe det varer ...
Og det er favanoiderne - antioxidanterne - i chokoladen, vi har så godt af. Det er nemlig dem, der slår risikione for et slagtilfælde ned. Man mener endda, at det muligvis også sænker blodtrykket og kolesterolet i blodet. Og selvom forskerne ikke vil lægge hovedet på blokken og garantere, at de gode resultater skyldes chokoladen, har vi da lov at bevare dén tro lidt endnu. I hvert fald weekenden over, hvor det må være plads lidt en plade ekstra. I sundhedens navn, naturligvis!

Læs også