https://imgix.femina.dk/media/963d4b654fb54669829e5eb2fdd540d6.jpg
Træning og kost

Hold dig ung med chokolade!

8. juni 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Oestrogen samler på gode nyheder. At chokolade efterhånden er godt for alting, er bestemt en af dem. Inden længe rammer en ny, supersund chokolade hylderne.

Vi skal huske at træne. Vi skal spise rigtigt. Og så er der alle de ting, vi ikke må gøre, og alle de ting vi ikke må spise. Så når det ligefrem regner ned med gode sundhedsnyheder, der gør det lidt lettere at være sund - og samtidig ha' det lidt godt - er det med at gribe dem. Lige nu er det chokoladen, der høster roser. Og det bliver bedre endnu. For den er ikke bare uskadelig, den søde kakaobønne. Den er decideret sund, og den holder dig ung - uden at være proppet med kalorier. Næsten for godt til at være sandt.

Masser af effekt - ingen kalorier!
Ikke nok med, at et par bidder kan øge effekten af din træning. Kombineret med rødvin - nok ikke med træning - skulle kakaobønnen have endnu flere fordele. Og som om det ikke skulle være nok, er det sidste nye altså, at chokoladen simpelthen kan udskyde aldringsprocessen, skriver kk.no. Engelske forskere har nemlig fundet ud af, hvordan vi får alt det gode fra chokoladen, uden at det sætter sig på sidebenene. Chokoladen øger simpelthen kroppens indtag af de sunde kakaomolekyler, som igen hjælper på hudens optag af oxygen.

Supersund supermad!
Med lidt held ryger chokoladen altså på listen over super-mad, som er fødevarer, der indeholder ekstra stor koncentration af næringsstoffer, vitaminer, mineraler og antioxidanter: Avocado, blåbær, brocoli, mandler, rosenkål, bønner, grøn te, spinat, tang, acaibær … og mange, mange flere. Men det er stadigvæk den mørke chokolade, du skal kaste dig over, når både den søde tand - og sundheden - skal plejes.

Fik du også læst "Dans for de cancerramte børn" ?

Er clairvoyance noget for dig? Læs med her!

Bli'r det din sommer i år? Tjek dit horoskop!

Vi vil gerne høre din mening! Deltag i debatten!

Læs også