https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/sovdigskoenprim.jpg
Træning og kost

Sov dig skønnere!

14. september 2012
af Lonnie Kjer
foto: All OVer
Måske er der noget om snakken ... at vi kan sove os lidt skønnere. I hvert fald hævder forskere, at mangel på søvn ikke kun kan gøre dig uoplagt og irritabel. Det gør dig også uattraktiv.

Det bliver sværere og sværere med alderen at skjule en elendig nattesøvn. Poserne under øjnene og den korte lunte kan være svære at overse, ligesom de gode resultater, når man er frisk og veludhvilet er lige så tydelige. Men at mangel på søvn også gør dig mindre attraktiv overfor en eventuel partner, troede vi alligevel ikke på Oestrogen, at nogen forskede i. Der tog vi fejl, for svenske forskere fra Karolinska Instituttet har undersøgt sagen, og de er ikke i tvivl, skriver kk.no.

Sov, sov, sov …
Værst ser det ud for dem, der sover mindre end fire timer om natten, viser undersøgelsen. For de folk, der vurderede indtrykkene af de medvirkede, fandt de søvnløse mindre interessante, mindre tiltrækkende og mindre sociale. Du bliver simpelthen opfattet anderledes, når du ikke får sovet. Det bakker lignende undersøgelser også op omkring, for de slår fast, at der er en forbindelse mellem skønhed og søvn, som der er en sammenhæng mellem kosten og dit look.

Tyk, syg og utiltrækkende
Så langt, så godt. For det er egentlig blot et søm mere i kisten, når vi snakker om de konsekvenser, den dårlige nattesøvn kan få. For det trætte ydre er én ting, noget andet er, at de manglende timer i drømmeland kan gøre os både overvægtige og syge. Man mener endda at kunne fastslå en forhøjet risiko for at dø tidligere end hos de, der passer sengetiderne. Anbefalingerne lyder på 6-8 timer hver eneste nat. Og som bonus er du altså noget mere attraktiv. Så blev vi dét klogere!

Tips til bedre nattesøvn!

"Ka' du heller ikke sove?"

Tjek Shoppens tilbud her!

Læs også