Stress i hverdagen giver dårlig søvn: Her er 5 tips til at sove bedre
Annonce
Sundhed

Stress giver dårlig søvn: Her er 5 tips til at sove bedre

21. marts 2023
Annonce for anew sleep
Vi fokuserer på en sund og varieret kost, at pleje vores hud og at dyrke motion for at opnå et godt helbred, men faktisk er noget af det bedste, vi kan gøre for os selv, at prioritere vores søvn.
https://imgix.femina.dk/2023-03-21/anew-sleep-logo-black.png

Selv om det sjældent er det sted i vores hjem, vi viser mest frem, er det for mange vigtigt, at soveværelset er et sted, der er behageligt at være. Sengetøj, der føles lækkert, pæne gardiner og gerne nogle stearinlys til at gøre det rigtig hyggeligt finder ofte vej til rummet.

Men sover du også godt i soveværelset? Det er der mange, der ikke gør.

En undersøgelse viser, at hver anden dansker oplever søvnbesvær, og det er en kæmpe udfordring, hvis man går op i sit mentale og fysiske velvære.

Søvnbesvær kan være mange ting, men blandt de hyppigste symptomer er, at du oplever, det tager lang tid at falde i søvn, at du har svært ved at sove igennem og eksempelvis vågner tidligt, eller at du generelt har en fornemmelse af, at du ikke har fået nok søvn.

Mange ting kan være skyld i, at du oplever besvær med at sove, men blandt de mest typiske årsager er stress og udfordringer i hverdagen, følelsesmæssige forhold og problemer hos nære relationer, eksempelvis akut sygdom.

Vi har samlet fem råd til dig, så du kan opnå en bedre nattesøvn – heriblandt at anskaffe dig en tyngdedyne, som du kan gøre lige her.

Her er 5 tips til at sove bedre om natten

1. Sov i et tempereret rum

At sove i et miljø, der er for varmt, kan have en negativ effekt på nattesøvnen, fordi kroppen bruger for meget energi på at danne sved for ikke at få det for varmt. Ifølge flere eksperter sover de fleste bedst i rum, hvor temperaturen ligger mellem 16 og 18 grader, men det er også vigtigt, at det ikke bliver for koldt, da kroppen så skal bruge energi på at holde varmen.

2. Stå op samme tid hver dag

Du skal sove, når du er træt, så når du om aftenen bliver søvnig, er det vigtigt, du går i seng, så du kan blive udhvilet. Samtidigt er noget af det, du kan gøre for at opnå en bedre søvn, at stå op samme tid hver dag. At have en fast døgnrytme vil hjælpe kroppen med naturligt at blive træt om aftenen.

3. Ingen koffein- og alkoholholdige drikke inden sengetid

Det kan i høj grad påvirke din sengetid, hvis du indtager koffein eller alkohol lige inden, du skal sove. Særligt koffein har en effekt, der virker opkvikkende, og det er ikke optimalt, når kroppen skal slappe af. Koffeinholdige drikke inkluderer f.eks. energidrikke, cola, kaffe og te.

4. Ingen mobiltelefoner i soveværelset

Der skal være ro, når du skal sove, og det gælder både for den slags støj, du kan høre, men også det, du kun kan fornemme. Derfor er det bedst, hvis du ikke har en mobiltelefon eller tablet til at ligge i dit soveværelse, da den kan forstyrre din nattesøvn. Det gælder også et tv, eller sågar husdyr. Samtidigt er det også bedst at sove i et helt mørklagt lokale, så du ikke bliver påvirket af udefrakommende lys.

5. Sov med en tyngdedyne

En tyngdedyne er en dyne med vægt i, som får din krop til at falde til ro og reducerer symptomer på eksempelvis angst, depression og stress. Vægten kommer fra mikroskopiske glaskugler, der er inde i dynen, men de er så små, at du dårligt lægger mærke til dem. Engang var det meget upraktisk, fordi tyngdedyner larmede meget, men brandet anew sleep har udviklet en dyne, der, hvis du ser bort fra dens vægt, føles som enhver anden dyne.

Læs mere om tyngedyner på anewsleep.dk

Tyngdedyne

Læs også