Sådan skal du løbe
1. Hovedet:
Skal være i naturlig forlængelse af kroppen og må ikke hoppe op og ned. Bemærker du, at dit hoved eller resten af kroppen hopper, når du løber, så bruger du dine kræfter forkert. Prøv at sænke tempoet. Sørg for, at hovedet følger en vandret linje.
2. Skuldre og bryst:
Skuldrene skal være afslappede. Forsøg at trække skuldrene en smule tilbage, og skyd brystet frem, så du holder ryggen rank og dermed åbner for vejrtrækningen.
3. Arme og hænder:
Skal bevæge sig naturligt og bøjet i en 90-graders vinkel. Hænderne skal være let knyttede.
4. Hofte:
Skal skydes frem og ikke synke, når du tager skridt. Det gør, at du kan løbe længere og undgår skader.
5. Knæ:
Skal helst passere lige hen over foden og ikke falde indad eller udad. Løber du med knæene ud til siden, kan du styrke muskulaturen omkring knæene ved at træne lunges.
6. Hold tempoet:
Når du holder gåpause mellem intervallerne, er det vigtigt, du opretholder et højt tempo. På den måde holdes intensiteten høj, og kredsløbet presses til at blive bedre.
7. Stræk ud:
Husk at strække ud efter hver træning.
8. Variér træningen:
Lav også en anden form for kredsløbstræning. Det kan for eksempel være cykling, en lang gåtur, stavgang eller lignende.
9. Løb, når du kan:
Det er vigtigt, du tilpasser din løbetræning, så den kommer til at passe ind i din hverdag. Bare husk, at der skal være mindst én hviledag imellem to dage med løbetræning, så kroppen kan nå at restituere!
10. Vælg det rigtige udstyr:
Gode løbesko og svedtransporterende tøj er alfa og omega for komfortable løbeture. Sørg derfor for at få testet din løbestil hos en ekspert, så du får sko, der er tilpasset dine behov.
Relevante links
Hvilken løbetype er du? Tag testen
Brug for motivation?
Her er 11 gode grunde til at løbe
Test din viden om sport.
Køb spil i feminashoppen.dk