få mere ud af din gåtur
Træning og kost

Sådan får du mere ud af din gåtur

4. september 2019
af Christina Bølling og Jo Brand
Foto: Panthermedia
Det er sundt at gå, og du kan ændre din krop ved at begynde at gå jævnligt i stedet for at rende i fitnesscenteret. Her er fem måder, der giver din gåtur ekstra effekt og øger din forbrænding.

5 TIPS TIL AT FÅ MERE UD AF DIN GÅTUR

1. Interval-gang: Er du som barn blevet bedt om ”ikke at løbe” i svømmehallen? Kan du huske, hvor hurtigt du så gik? Det tempo i nogle få minutter ad gangen på din næste gåtur sparker gang i forbrændingen. Læg gerne 4-5 intervaller ind på din gåtur, uanset hvor lang den er. F.eks. gå så hurtigt, du kan, mellem to lygtepæle.
2. Gå op ad bakke eller tag trapperne. Brug armene og hold tempoet lige så højt, som hvis du gik ligeud. Godt for lår og bagdel. Og når du nu er i gang, så tag eventuelt en ekstra tur op og ned. 3. Tag rygsæk på, fyld gamle aviser eller et par flasker vand i, så vægten stiger et par kilo. Det er den nemmeste måde at optimere gåturen på.
4. Tæl skridt. Hvis du ikke allerede har en app i din telefon, der tæller dine skridt, så anskaf én. Det virker motiverende. Prøv at slå din egen rekord hver uge. 5. Tag ud og gå, hvor det er grønt. Det ujævne og skiftende underlag ansporer kroppen til at bruge core-musklerne. Kilde: Womenshealth.com LÆS OGSÅ: Derfor er din gåtur genial motion
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også