https://imgix.femina.dk/storage_1/media/farlige-slankemetoder.jpg
Træning og kost

Så farlige slankemetoder bruger modellerne

19. juni 2013
Af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media 06/19/2013 - 12:15
At være model og tynd som sit levebrød er ikke altid let

Når de ultratynde modeller går ned ad catwalken, kan de fleste måske undre sig over, hvordan de formår at holde sig så slanke.

Nu har skuespilleren Eddie Murphy’s 23-årige modeldatter så meldt ud, at hun har set flere modeller, der har spist vat for at holde sig mætte, skriver Huffington Post.

Bria Murphy, der har stået model for mærker som Dark & Lovely og magasinet Maxim, har fortalt følgende i programmet ’Good Morning America’:

- Jeg har hørt om personer, der har spist vattotter med appelsinjuice. De dypper simpelthen vattet i juicen, og så spiser de vattotterne for at holde sit mætte, for det gør jo ikke noget. Det bliver bare opløst. Og du tror, du er mæt, men det er du jo ikke, udtalte Bria Murphy.

Se galleriet med disse meget tynde kendte kvinder her. Er det for meget?

Vatmetoden er allerede kendt

Hun forklarer, at andre modeller har ekstreme spiseforstyrrelser eller måske holder sulten væk med stoffer.

Det er dog langt fra første gang, at de skræmmende kostvaner hos supermodellerne er kommet frem. I 2010 forklarede modellen Amy Lemons, at hun også havde set unge modeller spise vat dyppet i juice. Det samme bekræftede den russiske model Kira Dikhtar i 2012.

Til Minmote.no udtaler Tine Sundfør, der er ernæringsekspert, at det er farligt at have et ideal om en så tynd krop, når man tyer til sådanne metoder.

- En ting er, hvad man gør ved sin egen krop. En anden ting er at være voksen i en branche, som er med til at skabe et skønhedsideal, der påvirker millioner af piger rundt omkring i verden til at foretage usunde valg. Den tredje mest hyppige dødsårsag blandt piger i dag er anoreksi. De voksne bør tage mere ansvar, siger Tine Sundfør til Minmote.no.

Træt af mavedellen, der aldrig forsvinder? Her får du de overraskende madvarer, der giver flad mave

Læs også