https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/marts/rygningkosterprim.jpg
Træning og kost

Rygning påvirker hormonerne!

22. marts 2013
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Det er jo ikke fordi, man ikke kender grunde nok til at skodde smøgen. Mangler du alligevel det sidste skub til ikke-ryger-land, disker vi op med endnu en grim bivirkning ved oseriet: Uønsket hårvækst! Det handler om hormoner ...

Ja tak, vi ved det det godt, alle I sundhedsapostle og hellige ikke-rygere: Det er farligt at ryge, man kan dø af det, og der er nærmest ikke den sygdom, man ikke kan rage til sig som 'tak' for den dårlige vane. Vi er såmænd også godt klar over, det ikke ligefrem dufter fantastisk, og vi kan endda gå med til, at det måske ikke ser supersmart ud at ryge. Vi ved da også udmærket, at rygningen sætter sine spor på huden og ikke ligefrem giver færre rynker eller en friskere kulør. Men uønsket hårvækst, ligefrem?

Regningen for rygningen
Jeps, skriver kk.no. Rygningen giver nemlig kvinder et lavere østrogenindhold i blodet, og det kan altså føre til uønsket hårvækst. Og ikke nok med det. Det kan åbenbart også føre til ekstra fedt på maven, dårlige tænder og - hold fast - dybere stemmeleje. Og mangler du stadigvæk et lille ekstra argument, kommer det her: Rygning kan sende dig tidligere i overgangsalderen!

Kvinder betaler prisen for rygningen
Listen med de andre gode grunde til at kvitte smøgerne kender du jo til bevidstløshed. For vi ved godt, at kræft og hjertekarsygdomme går hånd i hånd med rygningen. Men det ser åbenbart ud til, at den osende vane er endnu mere skadelig for kvinder end for mænd - muligvis fordi, vi har mindre lunger, skriver kk.no. Og da østrogenet beskytter mod hjertekarsygdomme - og rygningen får niveauet til at falde - står vi altså endnu ringere end de mandlige medrygere.

Kilde: kk.no

Fik du skoddet smøgen?

Rygning skader hjernen. Læs mere!

Så gode er Kræftens Bekæmpelse!

Tjek Oestrogen-Shoppen ud her!

Læs også