https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/oktober/rynkerprim.jpg
Træning og kost

Reducér rynkerne!

22. oktober 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Drop de dyre cremer, glem operationerne, sæt kosttilskuddet tilbage på hylden, og spring Botox over. Rynkerne kan ryge meget nemmere og mere effektivt. Det nye sort inden for rynke-behandling er nemlig grønt. Og det virker.

Det er lige før, man har lyst til at genoptage det gamle udtryk 'knæhøj karse'. For hvis det passer, hvad Daily mail lover, at brøndkarse er våben nummer et, når vi skal rynkerne til livs, lyder det da både ret så nemt og billigt at slippe - eller bare skrue lidt ned - for alderdomstegnene. Og undersøgelsen af kvinder mellem 28 og 58 år var forholdsvis overbevisende. Syv ud af ti mente faktisk at kunne spore en synlig forandring i huden efter at have adopteret brøndkarsen som en fast del af deres private kostpyramide i fire uger.

Mirakel-karse?
Endnu flere - nemlig ti ud af elleve - så en tydelig forandring af huden i det hele taget, og den mirakel-agtige karse ser altså ud til at kunne have en positiv effekt på pigmentforandringer, røde områder i huden og hudens elasticitet - alene ved blot at spise brøndkarsen og i øvrigt ikke ændre den daglige hudpleje. Og det er åbenbart en gammel sang, at karsen har dén effekt. Og den er særlig god, fordi den ikke kun indeholder fire gange så meget betakarotenet og A-vitamin som de f.eks. æbler og broccoli, men også kan blære sig med at have et ekstremt højt indhold af C-vitmin.

Fuld af alt det gode!
Og så er karsen er oven i købet proppet med E-vitaminerog indeholder mere jern end spinat gør - og sammen med de øvrige fortrin tilsdyneladende baner dét altså vejen til en sund, frisk og mindre rynket hud.
"Studiet slår fast, at maden betyder meget for skønheden," siger doktor Sarah Schenker, der er ernæringsfysiolog.
"Meget grønt - deriblandt brøndkarse - er ikke bare god for huden i det hele taget, men kan tilsyneladende rette op på skader, der allerede er opstået.

"Lev længere … uden kød!"

Læs også