https://imgix.femina.dk/media/1086152dc93745fe8d2f49b3e5b5bc9b.jpg
Træning og kost

Quorn - noget for dit vægttab?

5. oktober 2011
af Emmelie Augustsson, SlankeDoktor.dk
Foto: quorn.dk / Kilde: quorn.dk og mycoprotein.org
Er du vegetar? Quorn er velegnet for vegetarer, der vil have et sundt og bekvemt alternativ til kød.

Quorn - noget for dit vægttab?

Protein er en vigtig del af din kost, især når du skal tabe dig. Alle dagens måltider må gerne indeholde protein, da de øger mæthedsfølelsen og sætter din forbrænding i gang. De fleste kender protein fra kød, fisk og mejeriprodukter, men der findes næsten lige så mange vegetariske alternativer. Vil du variere aftensmaden med noget proteinrigt, sundt og vegetarisk, er quorn måske noget for dig. Quorn er et produkt velegnet til hovedretter som erstatning for kød, fisk eller fjerkræ.

Hvad er quorn?
Quorn består af noget, der kaldes MycoProtein og æggehvide. MycoProtein kommer fra en svamp, der kaldes Fusarium Venenatum. Når man har tilsat æggehvide og smagsaromaer til svampeproteinet, tørrer man den færdige masse og former den til f.eks. kyllingefileter.

Læs også: Sådan holder du din kostomlægning


Spis dig sund med frugt
køb den i Qshoppen

Er quorn sundt?
Proteinet i quorn er af høj kvalitet og indeholder samme vigtige aminosyrer, der findes i kød som f.eks. kylling og oksekød. Quorn er også rigt på kostfibre og har et lavt indhold af fedt. Quorn indeholder faktisk nul kolesterol og næsten intet mættet fedt. Alt i alt har produktet et lavt energiindhold; ca. 90 kcal pr. 100 gram. Til sammenligning indeholder hakket oksekød (10 %) ca. 200 kcal pr. 100 gram.

Hvordan kan jeg bruge quorn-produkterne?
Quorn findes i flere forskellige varianter. Quorn-fileter kan bruges i stedet for kylling og quorn-stykker er gode til f.eks. en wok ret. Quorn-farsen kan du bruge i stedet for hakket oksekød og er perfekt i en gryderet, i frikadellerne eller i en lasagne. Du kan tilberede quorn på samme måde som du tilbereder kød eller kylling, ofte går det meget hurtigere - da du kan tilberede quorn direkte fra fryseren. Quorn er relativt nyt på det danske marked. Du kan finde produkterne i bl.a. Kvickly, Irma og SuperBrugsen.

Opskrift: Gulerodssuppe med appelsin

En smagssag!
For nogen vil det måske lyde lidt absurd, at spise et produkt med kødsmag, hvis man har valgt at være vegetar. Men hvis du er til kød, anbefaler SlankeDoktor.dk selvfølgelig, at du spiser den ægte vare, da den jo også er spækket med gode proteiner, der er godt for din forbrænding. Men Quorn er uden tvivl et fint alternativ til kød og vejen til protein.

Find mere information og inspiration på www.quorn.dk

Tab dig med Q slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Læs også