Protein: Her er de mest proteinfyldte grøntsager
Træning og kost

Protein: Her er de mest proteinfyldte grøntsager

26. marts 2015
af Lisbeth Madsen
foto: Panthermedia
Du ved sikkert allerede, hvor vigtigt det er, at din kost indeholder en masse protein, så du kan holde dig mæt længst muligt og får næring til muskler, hår, hud og negle. Men ved du, hvilke grøntsager der indeholder flest proteiner?

Her er de mest proteinfyldte grøntsager

  Selvom det primært er fødevarer som kød, æg og bønner, vi får de nødvendige proteiner fra, så er der faktisk visse grøntsager, som du med fordel kan inddrage i din kost, fordi de også indeholder en masse mættende proteiner.   Womenshealthmag.com har talt med Emily Gilbert, der er klinisk diætist, og hun forklarer, at hvis du skal kunne optage de proteiner, der er i grøntsager, så har du brug for ekstra aminosyrer til hjælp. Det skyldes, at grøntsagsproteiner er ukomplette proteiner. Aminosyrer finder du fx i fuldkornsprodukter.   LÆS OGSÅ: Bønner fulde af protein. Spis dem, hvis du vil tabe dig  
 

Her er de seks grøntsager, der indeholder flest proteiner:

  1) Ærter 1 ¼ dl ærter indeholder ca. 3,5 gram protein, og ærter er lette at have med at gøre, da de både kan spises utilberedte og i forskellige retter.   2) Spinat I 1 ¼ dl frisk spinat finder du næsten lige så meget protein, som i ærter, nemlig ca. tre gram. Ud over at spise spinaten frisk som salat, kan den også med held presses som juice sammen med fx æbler. Husk at spise fuldkornsbrød til.   LÆS OGSÅ: Husk at spise nødder! Tjek her, hvad de forskellige indeholder af gode stoffer   3) Kartofler Den ofte forkætrede grøntsag, hvis du er på kur, kartoflen, indeholder faktisk en del protein. En mellemstor kartoffel indeholder også tre gram protein, og kartofler har som bekendt utallige anvendelsesmuligheder. Fx kartoffelsuppe med grove croutoner til.   4) Broccoli Broccoli er nok en af de mest roste grøntsager overhovedet, og det er bestemt ikke uden grund. I forhold til proteiner, er det også godt med, og 1 ¼ dl indeholder ca. to gram proteiner.   LÆS OGSÅ: Få fem tricks til at få den sunde mad til at smage af mere   5) Rosenkål Enten elsker man rosenkål, eller også kan man ikke fordrage dem. Der er sjældent en mellemvej. Ikke desto mindre er de små kugler helt i top ernæringsmæssigt.1 ¼ dl indeholder cirka den samme mængde protein som broccoli, nemlig to gram.   6) Majs De søde majskorn er en omdiskuteret spise, men ikke desto mindre, så kan de hjælpe med til, at du får den rigtige daglige mængde proteiner. Ligesom kålen så indeholder 1 ¼ dl majs nemlig to gram proteiner.      

Find den rette slankekur til dig herunder