Opskrift på Thailandsk rejesalat
Nemme og sunde hverdagsretter kan man aldrig for få mange af, og denne opskrift på thailandsk rejesalat vil du nødig være foruden. Det anbefales at du spiser fisk mindst to gange om ugen, og er du ikke den store fan af fisk er det essentielt at du finder netop de fiskeretter som du kan lide, og som ikke kræver de store anstrengelser fra din side.
Denne opskrift på Thailandsk rejesalat kan du med fordel bruge som et alternativ til en rejecocktail, som en forret i en festmiddag, eller
Energi pr. person
1800 kJ (430 kcal)
Protein: 19%
Kulhydrat: 69%
Fedt: 12% (6 g)
lade nogle af dens sunde ingredienser gå igen i en lækker pastasalat. Der findes rigtig mange opskrifter med rejer i, og denne rejesalat er blot en af mange.
Opskrift på Thailandsk rejesalat
Opskriften på denne Thailandske rejesalat er beregnet til 4 personer.
Prøv også opskriften på nuddelsuppe med rejer og spinat
Ingredienser til Thailandsk rejesalat
- 300 g store rejer
- 4 tomater
- 1 rødløg
- 3 skoleagurker eller 1 alm. agurk
- 1-3 små thaichili
- 1 salathoved
- 1 håndfuld koriander
- Tilbehør: Kogte jasminris
Dressing til Thailandsk rejesalat
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk fiskesauce
- 2 tsk sukker
- 2 kafir-limeblade
- 1 spsk raps- eller jordnøddeolie
- saft af 1 limefrugt
Sådan tilbereder du Thailandsk rejesalat
Start ud med at lade rejerne dryppe af i en sigte. Skær herefter tomaterne i både og løget i tynde skiver. Flæk agurkerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå. Tag herefter chilierne og skær dem i tynde skiver.
Salaten skal du skylle og lade blive tør. Når det er gjort river du den i grove stykker og anretter på et fad.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend rejer, grøntsager og dressing grundigt sammen. Anret rejesalaten på salatbladene, og drys med frisk koriander. Servér salaten med kogte jasminris.