Træning og kost

Nem træning til tennisalbue

af SØNDAGs sundhedspanel 1. august 2012
Foto: Pantherstock
Du behøver ikke andet end en vandflaske for at træne din tennisalbue

Mange får stillet diagnosen tennisalbue, også uden nogensinde at have spillet tennis. En tennisalbue skyldes nemlig en overbelastning, som kan være et resultat af gentagne bevægelser eller fysisk hårdt arbejde. Hvis man gerne vil af med sin tennisalbue, skal man være forsigtig så man ikke provokere sin tennisalbue yderligere.

LÆS MERE: Mange døjer med overbelastningsskader i knæet. Men faktisk er mange knæsmerter et resultat af en dårlig fodstilling. Find ud af hvorfor lige her.

En tennisalbue vil typisk give symptomer i form af smerter på ydersiden af albueleddet, og hvis din tennisalbue når at udvikle sig til en kronisk tilstand, efter tre måneder, er der ikke længere tale om en inflammatorisk tilstand, men en »degenerativ« tilstand i bindevævet.

LÆS MERE: Vil du være stærkere, så kan du her finde én øvelse, der træner det meste af kroppen. Find øvelsen lige her.En skade som tennisalbue, kan være et kæmpe irretetationsmoment i hverdagen og det vil derfor være en kæmpe lettelse for alle som døjer med tennisalbue, at slippe af med den.

Sid på en stol og hold en vandflaske

Den svenske forsker Magnus Peterson har kunnet bevise, at tre måneders daglig træning, siddende på en stol med armen hvilende på et armlæn og en delvis fyldt 1 liters vanddunk i hånden, kunne mindske smerterne i det kroniske stadie. Vanddunken blev gjort tungere for hver uge i forsøget, svarende til 1 dl.

Hvis du døjer med en tennisalbue, så kontakt en fysioterapeut - du kan blive henvist igennem egen læge - som kan hjælpe dig med den helt rette behandling til netop din tilstand, tricket med vand flasken virker muligvis for dig, men det vil altid være en god ide med skader som tennisalbue først at kontakte egen læge.