Øvelser til at træne din tennisalbue
Træning og kost

Nem træning til tennisalbue

1. august 2021
af SØNDAGs sundhedspanel
Udgivet første gang 1. august 2012. Foto: Pantherstock & Shutterstock
En tennisalbue kan være en smertefuld oplevelse. Du behøver dog ikke andet end en vandflaske for at træne din tennisalbue, så den bliver frisk igen.

Mange får stillet diagnosen tennisalbue, også uden nogensinde at have spillet tennis. En tennisalbue skyldes nemlig en overbelastning, som kan være et resultat af gentagne bevægelser eller fysisk hårdt arbejde, skriver sundhed.dk

Hvis man gerne vil af med sin tennisalbue, skal man være forsigtig så man ikke provokere sin tennisalbue yderligere.

En tennisalbue vil typisk give symptomer i form af smerter på ydersiden af albueleddet.

Og hvis din tennisalbue når at udvikle sig til en kronisk tilstand, efter tre måneder, er der ikke længere tale om en inflammatorisk tilstand, men en »degenerativ« tilstand i bindevævet.

En skade som tennisalbue, kan være et kæmpe irretetationsmoment i hverdagen og det vil derfor være en kæmpe lettelse for alle som døjer med tennisalbue, at slippe af med den.

Tennisalbue - symptomer og behandling

Tennisalbue behandling

Den svenske forsker Magnus Peterson har kunnet bevise, at tre måneders daglig træning, siddende på en stol med armen hvilende på et armlæn og en delvis fyldt 1 liters vanddunk i hånden, kunne mindske smerterne i det kroniske stadie.

Vanddunken blev gjort tungere for hver uge i forsøget, svarende til 1 dl.

Hvis du døjer med en tennisalbue, så kontakt en fysioterapeut - du kan blive henvist igennem egen læge - som kan hjælpe dig med den helt rette behandling til netop din tilstand.

Tricket med vand flasken virker muligvis for dig, men det vil altid være en god ide med skader som tennisalbue først at kontakte egen læge.

Læs også