https://imgix.femina.dk/media/1016014f995e4d5ba5b41684ab1ec961.jpg
Træning og kost

Nej tak til fedme og kropsbehåring

15. april 2011
af Redaktionen
Foto: Colourbox
1.700 brugere af Netdate.dk har aflagt deres dom

Det tænder danskerne af: Du må ikke have for meget på sidebenene, for mange hår på kroppen eller være for markant som person. Desuden skal du være pæn i tøjet og holde dig langt fra sexsnak og dumsmarte bemærkninger, hvis du vil have succes med det modsatte køn. I en ny undersøgelse fra Netdate.dk fortæller 1.700 brugere om deres største turn offs.

Nogle mennesker påstår, at det er det indre, der tæller. Men når danskerne dater, er det ofte nogle langt mere synlige attributter, der afgør, om du er dømt inde eller ude som potentiel partner. I en undersøgelse foretaget af datingportalen Netdate.dk er flere end 1.700 netdatere blevet spurgt om, hvad der får dem til at tænde af. Her svarer lige godt hver femte, at noget ved modpartens krop, skræmmer dem væk.

"Mænd og kvinder deler sig i to næsten lige store lejre. Mens fedme hos kvinder ofte får mændene til at takke nej, er det i stedet for meget kropsbehåring, der slukker gnisten hos kvinden - selvom de heller ikke er specielt vilde med for mange kilo," fortæller Rune Heickendorf, der er medejer af Netdate.dk og fortsætter:

"Det er lidt sjovt at se, hvordan flere brugere i parentes skriver undskyld i vores anonyme undersøgelse, når de har angivet fedme som deres største deres turn off. Mange føler altså, at det er forbudte tanker".

Nej tak til prettyboys og sminkeduller
Faktisk er det slet ikke let at gøre et godt indtryk på det modsatte køn. Udover at fysikken helst skal være normal, betyder det også meget, hvilket tøj, du har på, om du har piercinger eller bruger for meget makeup. Det sidste gælder i øvrigt for både mænd og kvinder.

"Ordene prettyboys og sminkeduller går igen i rigtig mange af besvarelserne, når brugerne skal beskrive deres største turn offs. Ofte er det i kombination med sætninger som 'Jeg vil have en rigtig mand' eller 'Jeg gider ikke oversminkede duller'," forklarer Rune Heickendorf.

Drop rollespil og snak om ekskærester
Hvis fysikken og det øvrige udseende ellers er godkendt, har du taget første stik hjem. Nu gælder det din personlighed - og det du siger på daten. 16 procent står nemlig af, hvis de opfatter dig som værende for smart, uægte eller på anden måde utiltalende som person. Derudover bør du holde igen med at tale om visse emner.

"Mange spiller en rolle, når de mødes. De tror, de skal være på en bestemt måde, og det gennemskues hurtigt, hvis man prøver at fake sin person. Derudover har mange en tendens til hurtigt at klistre etiketter på deres date - for eksempel arrogant, overfladisk, usikker eller måske det stik modsatte," siger Rune Heickendorf, og forklarer, at mange ligeledes oplever at blive overhældt med kvalmende mange komplimenter.

"Når man er på date og har godt gang i snakken, skal man passe på med at bruge ord som søde eller skat for hurtigt. Det er der rigtig mange, der ikke bryder sig om. Desuden skal man virkelig føle efter, om modparten vil tale om emner som sex og ekskærester. Det har ofte en meget dårlig effekt på daten. Fokusér i stedet på at have det sjovt sammen," lyder opfordringen fra Rune Heickendorf, der udover at være medejer i Netdate.dk også fungerer som datingcoach.

Fakta om danskernes største turn offs
- 19 % står af på kropslige detaljer (fx fedme, kropsbehåring og forkert højde)
- 16 % angiver personlighed (fx arrogance, usikkerhed og dominerende adfærd)
- 14 % siger nej pga. looket (fx tøjstil, piercinger, tatoveringer og for meget makeup)
- 10 % nævner sexfokuserede personer (fx folk, der udelukkende ønsker sex)
- 10 % står af på ord (fx snak om ekskærester eller dårlige scorebemærkninger)
- 9 % angiver dårlig hygiejne (fx svedlugt, gule tænder og dårlig ånde)
- 7 % nævner uærlighed (fx falske personer, der utroværdige og lyver)
- 5 % tænder af pga. dårlige vaner (fx rygning, neglebidning og højlydt ræben)
- 5 % angiver frembusende adfærd (fx folk, der presser alt for meget på for at score)
- 3 % nævner lav intelligens (fx mennesker, der ikke matcher ens eget intellekt)
- 2 % siger nej pga. alder (fx alt for stor aldersforskel mellem mennesker)
Kilde: Netdate.dk

Læs også