https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/august/looooobprim.jpg
Træning og kost

Motion gør dig lykkelig!

26. juli 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Kan man overhovedet måle lykke? Et norsk studie peger i hvert fald på, at det betaler sig at tvinge vores børn ud på løbestierne – og selv løbe med. En aktiv ungdom giver nemlig et lykkeligere voksenliv, hævder de.

Man kan jo godt mærke det; at motion er godt, og at humøret stiger efter træning. Nu peger nyt, norsk studie fra Norges teknisk-naturvidenskabelige Universitet - NTNU - på, at regelmæssig motion i ungdomsårene også har en langtidseffekt, der nok er værd at skrive sig bag øret, skriver Videnskab.dk.

Træning giver lykke
For selv om træningen kun udgør en lille procentdel af vores lykkefølelse, er selv små procenter værd at tage med, når man altså forsøger at måle selve lykken, forlyder det. Det kan der da være noget om, og det er altså første gang, man har målt, at træning også har en langtidseffekt på humøret.

Hvor lykkelig er du?
I undersøgelsen deltog 438 voksne, der rapporterede om deres træning i ungdommen og som voksne - og på deres humør, og forskerne tog to værktøjer i brug for at kunne måle humøret på deltagerne ved at opstille negative og positive adjektiver og forskellige sætninger, hvor deltagerne kunne 'placere' sig selv, skriver Videnskab.dk.

Motion er bedre end penge!
Og det er tilsyneladende en gammel sandhed, at penge ikke gør lykkelig. I hvert fald varer dén følelse ikke ved på samme måde, som træningen gør det - men hvorfor motionen kan gi' os højere humør, også på den lange bane, ved man ikke. Men en mulighed er, at hjernen bliver påvirket positivt af træningen, mens den stadigvæk er i udviklingsstadiet, udtaler Martin Rasmussen fra Psykologisk Institut, NTNU. Så er det vel om at få løbeskoene på. Og lade ungerne tage de voksne med på turen.

Kilde: Videnskab.dk


Køb træningstøjet i Shoppen!

Læs også