Mørbrad i parmafrakke
opskrift: voresmad.dk
Denne ret er helt ideel som et bidrag til en løbers kost. Svinekød har et højt indhold af B1-vitamin og zink, og magert svinekød har også et højt indhold af protein. Netop protein mætter godt, og det er derfor nemmere at holde normalvægten, når der er meget protein i den mad, vi spiser. Højt protein er derfor også vigtigt, hvis man er på slankekur, men er også generelt godt at prioritere i sin daglige kost.
(4 personer)
1 stor afpudset svinemørbrad, ca. 500 g
salt og peber
ca. 75 g lufttørret skinke i skiver, fx parmaskinke
1 løg
Fyld
12 tørrede abrikoser
25 g valnøddekerner
1 spsk honning
Salat
1 hjertesalat
4 tørrede abrikoser
2 appelsiner
1 moden pære
1 lille salatløg
40 g valnøddekerner
100-125 g rucola
Dressing
1 appelsin
1 tsk olie
Tilbehør
4 skiver rugbrød, 200 g
Sådan gør du
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis ikke den er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Giv mørbraden et snit på langs halvt igennem kødet. Krydr kødet med salt og peber.
Hak abrikoser, valnødder og honning i en hurtighakker. Læg skinkeskiverne på langs, så de overlapper en smule. Læg fyldet i snittet i mørbraden, og luk kødet sammen. Læg mørbraden nederst på skinkeskiverne og rul skiverne stramt om kødet.
Skær løget i tynde ringe og læg dem i et ovnfast fad. Læg mørbraden - med samlingen nedad - oven på løgene. Sæt kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 35 minutter. Hvis der bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 65-70 grader.
Bræk bladene af hjertesalaten. Skær abrikoserne i strimler. Skær enderne af appelsinerne. Skær skallen og den hvide hinde af med en skarp kniv. Skær appelsinfileterne ud med en skarp kniv. Gør det over en skål, så saften bliver opsamlet. Skær pæren i tynde både. Halver løget og snit det fint. Hak nødderne groft. Rør appelsinsaft, olie, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten. Rist evt. rugbrødet.