https://imgix.femina.dk/media/e24db81133964801919e6eba474b5150.jpg
Træning og kost

"Min veninde gav mig motivationen til mit vægttab"

8. april 2011
af Gitte Holm
Foto: Bo Lynge – Styling: Charlotte Wisøfeldt – Hår og makeup: Mette Munch
Jeg vil så gerne dele min glæde med andre og få andre til at indse, hvilken belastning ens vægt kan være

Før jeg tabte mig
Inden jeg tabte mig, var humøret og selvsikkerheden meget svingende. Når jeg var velklædt og i trygge rammer blandt folk, jeg kendte, kunne jeg sagtens føle mig godt tilpas. Men jeg har altid været genert og haft svært ved at skabe kontakt til nye mennesker og havde på mange områder meget lavt selvværd. Der var mange, der antog mig for at være "den glade, tykke pige" - men i virkeligheden var det en skal, som jeg havde opbygget gennem mange år, og den glæde, jeg signalerede udadtil, var ofte kunstig.

Sådan tabte jeg mig!
Efter mange års kamp og forsøg med alle former for piller, pulver, træning, vægtkonsulenter, kostomlægning og en evig yoyovægt, valgte jeg i 2008 at gå til lægen og bede om en henvisning, så jeg kunne få en gastric bypass. Jeg måtte nærmest tigge om det, da jeg var overbevist om, at det var min redning.

Facts

Navn: Lotte Engemann
Alder: 30 år
Privat: Single
Job: Grafiker og sælger
By: Århus

Den endelige motivation fik jeg, da en frysende veninde en aften lånte min fleecetrøje. Hun bøjede benene op til hagen og kunne lyne trøjen ud over benene. Hendes kommentar er: "Uh - det er godt, du er så stor!" Jeg har aldrig opfattet ordene som onde mod min vægt - for hende var det i situationen bare praktisk, at min trøje var så stor. Behøver jeg sige, at jeg elsker hende højt for at give mig det skub, hun ikke anede, hun gav mig!
Mit nye liv
Efter jeg har tabt mig, er jeg blevet mere positiv og har fået nemmere ved at tackle nederlag i livet. Jeg føler på mange måder, at den sprudlende person, jeg altid har været indvendig, har fået lov at komme mere frem. Jeg følte relativt hurtigt, at jeg blev taget mere seriøst, og at jeg havde nemmere ved at komme igennem med mine forslag til f.eks. møder - sikkert fordi jeg var blevet bedre til at turde komme med forslag.

Jeg vil så gerne dele min glæde med andre og få andre til at indse, hvilken belastning ens vægt kan være, og hvor meget man kan ændre sig ved at blive lettere. Jeg har genvundet min passion for heste og ridning, og selv om jeg har haft hest alle årene, har jeg fået meget større nydelse ud af det nu og er blevet mere ambitiøs. Jeg elsker at røre mig på alle mulige måder og nyder virkelig, at min krop ikke længere lægger hindringer i veje i min hverdag.

Bliv slank med Q
Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities. Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online. Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Læs også