https://imgix.femina.dk/media/791f37811e414853969ce2a9a8d99692.jpg
Træning og kost

Mål dit kondital

22. september 2011
af Line Kalum Jarlkov, SlankeDoktor.dk
Kilde: iForm og gomotion.dk
Er det tid til at erkende sandheden? Se hvordan du måler dit kondital her og læs hvilken betydning det har for dig!

Det er interessant at kende dit kondital, da det fortæller, i hvor god form du er. Kan du løbe uafbrudt i 12 minutter - så kan du finde ud af, hvor veltrænet du er.

Hvad er et kondital egentlig?
Kondition er et udtryk for kroppens evne til at optage, transportere og forbruge ilt i forhold til kropsvægten. Næringsstofferne er vores musklers benzin og ilten skal som i en motor bruges til forbrænding af disse. Helt konkret viser et kondital, hvor mange milliliter ilt din krop kan optage pr. kilo kropsvægt pr. minut. Iltoptagelse alene afhænger af vores størrelse. Det svarer til når man udtrykker bilers motorevne i hestekræfter. Konditallet kan variere fra 20 (utrænet) til 90 (topatlet), og det falder som regel med alderen.

Tab dig med Q Slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Sådan finder du dit kondital
1. Du skal ud på en mindre løbetur, for at finde dit kondital. Find en flad rute hvor du kan løbe i 12 min. uden forhindringer, der gør, at du må stoppe op undervejs. En atletikbane er god og her kan du samtidig måle din distance helt præcist.

2. Varm grundigt op med let løb i 5-10 min., efterfulgt af udstrækning.

3. Løb så langt du kan på 12 min., så hurtigt du kan.

4. Mål din distance; enten antal runder på atletikbanen eller på iform.dk/ruteplanneren.

5. Beregn dit kondital med formlen: (distance i meter - 504,9) divideret med 44,73.

6. Aflæs dit kondital her på siden. Tabellerne viser, hvor højt dit kondital er i forhold til din alder.

Tabeller


Læs også: Spis dig slank før din træning

Læs også: Sådan opnår du drømme kroppen

Læs også