https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kvindeloeb/tips-og-udstyr/2013/05/1318-saadan-overvinder-du-undskyldningerne/1318-saadan-overvinder-du-undskyldningerne-stor.jpg
Træning og kost

Løb: Sådan overvinder du undskyldningerne

2. maj 2013
af Ida S. Richardt
Foto: Pantherstock
Har du også altid tusind gode undskyldninger, når planen ellers er, at du skal ud at løbe? Vi har samlet de syv bedste undskyldninger og svarene på, hvordan du overvinder dem.

1. "Jeg har ikke tid til at løbe"
Manglende tid er nok den hyppigste undskyldning. Men ofte er vores tid ikke så knap, som vi bilder os ind - det handler som regel om prioritering. Læg mærke til, hvad du rent faktisk bruger din tid på og skift for eksempel 30 minutters ligegyldig fjernsyn ud med en løbetur.

2. "Jeg er for træt til at løbe"
Når man mest af alt har lyst til at ligge på sofaen, kan det være svært at motivere sig selv til at løbe. Mind dig selv om, at en løbetur vil booste din energi. Start ud med at gå - det er mere overskueligt - og langsomt vil du kunne øge farten. Vær også opmærksom på, om dit blodsukker er for lavt. Det er en god idé at spise en snack en times tid før løbeturen.

3. "Jeg kommer let til at kede mig, når jeg løber"
Man kommer let til at ryge ind i en rutine, hvor man altid løber den samme rute eller springer på løbebåndet - for det er det letteste. Hold motivationen oppe ved at skifte løberute jævnligt. Du kan for eksempel bruge FEMINAs ruteplanlægger til at lave nye ruter

En anden motivation kan være at melde sig til et løb, så man har et mål. Tjek for eksempel om FEMINA Kvindeløbet kommer til en by i nærheden af dig:

4. "Jeg har mistet motivationen til at løbe"
De fleste løbere oplever perioder, hvor motivationen til at løbe er nedafgående. Meld dig ind i en løbegruppe. Det er meget lettere at motivere sig selv, når man ved, at en hel gruppe regner med en. Både det sociale og konkurrencen med de andre løbere kan desuden være med til at give din motivation et boost.

5. "Vejret er dårligt"
Når man bor i et land som Danmark, kan man ret ofte undskylde sig med for dårligt, for varmt eller for koldt vejr. Men der er altså noget rigtigt i den irriterende sætning: "der findes ikke dårligt vejr - kun dårlig beklædning". Så længe du er klædt på til vejrforholdene, kan du faktisk løbe i det meste vejr og oven i købet nyde det.

6. "Jeg har for travlt med min familie"
Som mor kan det være svært at finde et hul til en løbetur - mind dig selv om, at det er vigtigt for både dig og din familie, at du indimellem gør noget godt for dig selv. Så prioritér dine løbeture på trods af familielivet. Mænd er som regel gode til at prioritere sig selv, så få din mand til også at støtte dig ved at tage ansvaret derhjemme, når du skal lufte løbeskoene.

7. "Jeg bryder mig ikke om, at andre skal se mig løbe"
Prøv at undgå at bekymre dig om, hvad andre tænker. Alle løbere har været begyndere på et tidspunkt, og ligegyldigt om man går, lunter eller sprinter, så synes de fleste faktisk, at det er dejligt at møde en anden løber på sin tur. Og alle dem, der ikke selv løber, er vel mest af alt misundelige over din sunde vane. Du kan eventuelt prøve at løbe med en ven - det kan være lettere, når man er to.

(Kilde: www.about.com)

Gratis træningsvideo: Få gudindekrop med Anne Bech

Læs også