https://imgix.femina.dk/media/article/kvit-sukkertrang.png
Træning og kost

Kvit sukkertrangen

30. december 2011
af MIA QVIST SCHEELSBECK, ALIVE.DK
FOTO: ALL OVER PRESS
Der er en meget simpel måde at komme af med den søde trang på. Læs mere her

De fleste kender den trang til noget sødt, der kommer snigende om eftermiddagen eller om aftenen, når der er sat en god film på fjernsynet. Og den trang kan være rigtig svær at bekæmpe.

Men ifølge klinisk diætist Jeanette Kyster fra Kost-Klinikken Immanuel er et stabilt blodsukker nøglen til at blive sin sukkertrang kvit.

- Langt de fleste har et ustabilt blodsukker, fordi de spiser en stor mængde stivelse i forhold til protein og fedtstof. Det påvirker i høj grad blodsukkeret, og når det svinger meget, får man mere og mere lyst til sukker og stivelsesholdige madvarer, siger Jeanette Kyster til Alive.dk.

Spar på kulhydraterne
Det første vigtige skridt er at kigge på, hvad du indtager om morgenen.

- Du skal sørge for at få en proteinrig morgenmad. Det kan eksempelvis være knækbrød med ost, fromage frais eller en portion æg med skinke. Du skal spare på kuldraterne, siger Jeanette Kyster, der påpeger, at frugt, sukker, hvedemel og speltmel er med til at gøre dit blodsukker ustabilt og dermed give dig lyst til sødt.

Læs også: Test dig selv: Er du sukkerafhængig?

Hun forklarer, at havregryn heller ikke er godt at spise, hvis man har problemer med sit blodsukker.

- Det er ikke fantastisk, fordi grynene gør dit blodsukker ustabilt, siger Jeanette Kyster.

Drop majs og ærter
I forhold til mellemmåltider i løbet af dagen og aftenen kan man eksempelvis spise knækbrød med ost, nødder og evt. lidt frugt.

- Frugt er dog med til at give ustabilt blodsukker, så hvis du spiser frugt, skal du helst spise lidt nødder til, der stabiliserer det igen. Men mandler alene kan for mange tilfredsstille den søde tand, siger Jeanette Kyster.

Læs også: Feder dine "sunde snacks"?

Tørret frugt skal man også holde sig fra, da der er mange kalorier og et højt koncentreret indhold af sukker i.

Til frokost og aftensmad handler det igen om at holde sig til den proteinrige mad. Til frokost kan det eksempelvis være et stykke rugbrød med noget proteinrigt pålæg på som f.eks. fisk, ost eller kød.

- Det er det samme princip om aftenen. Spar på stivelsen og spis godt med protein og grønt. Og pas på med majs og ærter til middagen, for de er også fyldt med stivelse, siger Jeanette Kyster.

Alternativ: Slip sikkertrangen med mild hypnoseVirker det ikke? eller har du bare brug for lidt ekstra hjælp? Mindly.dk tilbyder et sukkerafvænningskursus på bare 1 time, som skulle være nok til at hjælpe dig af med den irriterende sukkertrang. Det foregår på lydbog, og du kan starte med det samme.Slip sukkerafhængigheden her

Læs også