https://imgix.femina.dk/media/60327c18c11246b7abc263b3282c3d61.jpg
Træning og kost

Komule-stilling - gomukhasana arme

23. marts 2012
af Karen Pallisgaard
Her får du komule-stilling (gomukhasana arme), som du nemt kan lave derhjemme

Hvad giver den:
Holder skuldre og nakke i sund form og neutraliserer effekten af kontorarbejde i siddende stilling og hjælper den øvre del af ryggen til at blive glad.

Sådan gør du:
Sæt knæene i gulvet, og stil dig på alle fire. Hold dine knæ og ankler i smal hoftebredde. Sæt dig så tilbage på dine hæle, og ret dig op med et smil. På en indånding løfter du dine arme mod himlen, og på den efterfølgende udånding lader du din højre arm rotere ned og bagud om på ryggen (ligesom ved politi-greb). Før din venstre arm op og bagud, og se, om dine hænder kan række efter hinanden omme mellem skulderbladene.
Hold kravebenene løftet, og rul dem bagud, mens du lader højre armhule "kigge" ret frem. Nakken forbliver lang og fin, uden at hovedet bøjer frem.

Lav øvelsen to gange på hver side, evt. med et hundestræk ind imellem. Vær opmærksom på, at siddestillingen kan være hård for fødder og ankler, så tag en pause ind imellem, og sørg for at komme op at stå.

Yogaøvelserne er instrueret af Soham Johansen/Hamsa Yoga, www.hamsayoga.dk. Modellen er underviser Stina Madelaire, som er klædt på af Moshi Moshi.

Lær at løbe 5 og 10 kilometer. Læs hvordan her

Se videoen med stripfitness

Sådan behandler du dine løbesmerter

Læs også