Julemad der slanker!
I julen skal der være plads til flæskesteg, risalamande og julegodter, og med disse opskrifter kan du kaste dig over lækkerierne med god samvittighed. Alle opskrifter er beregnet til 1 person.
Se det lækre drinks katalog med drinks du bare må prøve til jul.
FLÆSKESTEG MED COLESLAW
170 g flæskesteg
COLESLAW
125 g rødkål
100 g gulerødder
1 sødt æble
15 g valnødder
DRESSING
125 g DDV yoghurt
10 g majonæse
Rødvinseddike
Dijonsennep
Salt og peber
Flydende sødemiddel
Tilbered flæskestegen efter den anvisning, der står på pakken, eller du får hos slagteren. Fjern de yderste grove blade af rødkålen og fjern stokken. Snit kålen meget fint i strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Skær æblet i tynde både og vend dem sammen med rødkålen og gulerødderne. Rør yoghurt og majonæse sammen og smag til med rødvinseddike, dijonsennep, salt, peber og lidt flydende sødemiddel. Vend dressingen i salaten. Lad gerne coleslawen trække i et par timer. Server coleslawen pyntet med valnødder sammen med skiver af flæskesteg, hvor fedt og svær er fjernet.
TIP!
Du finder masser af gode råd om, hvordan du tilbereder den bedste flæskesteg på www.svinegodt.dk.
SPIS DIG SUND - JUL UDEN EKSTRA KILO
Juleopskrifterne er leveret i samarbejde med De danske vægtkonsulenter.
Udover de lækre opskrifter du finder nedenfor, er der mange flere at hente i hæftet "Spis dig sund i julen" fra De Danske Vægtkonsulenter. Du kan købe hæftet her.
LKom slank igennem julen - Følg de 4 trin og drop bekymringerne om julekalorierne
FRISK RØDKÅLSSALAT
200 g rødkål
1½ dl friskpresset klementin- eller appelsinsaft
Salt og peber
125 g pastinak
Snit rødkålen fint og tilsæt saften fra klementinerne. Krydr med salt og peber. Skræl pastinakken, skær den i fine stave og giv dem et opkog i letsaltet vand i et par minutter. Bland dem i rødkålssalaten. Server salaten til flæskesteg, frikadeller eller andesteg.
TIP!
Pynt rødkålssalaten med mandarin- eller appelsinstykker og 15 g valnødder.
Risdessert
30 g rå grødris
2½ dl minimælk eller skummetmælk
En knivspids salt ½ tsk. vaniljekorn
Flydende sødemiddel
125 g sukkerfri, syltede kirsebær med saft (uden sten)
Kog ris, minimælk og salt til grød i ca. 30 minutter.
Smag til med vaniljekorn og sødemiddel. Sæt grøden til afkøling. Blend kirsebær og saft i en minihakker. Anret grøden i en dyb tallerken sammen med kirsebærblandingen.
TIP!
Rist 15 g hakkede mandler på en tør pande og drys dem over desserten, når den er færdig.
Se julens største kaloriebomber her
COUSCOUSKUGLER MED KOKOS OG KAKAO
75 g kogt couscous
40 g svesker uden sten
15 g DDV plante 70
5 g DDV kakao
Reven skal af ½ usprøjtet appelsin
Lidt vaniljekorn
Et par dråber romaroma
Flydende sødemiddel
PYNT
DDV kakao Kokosmel Hak alle ingredienserne godt sammen i en minihakker. Tril små kugler af massen og del dem i to portioner. Kom kakao på et stykke bagepapir og rul den ene portion i det. Rul den anden portion i kokosmel. Kom kuglerne i køleskabet, til de skal serveres.
TIP!
Anret couscouskuglerne i en lille, fin glasskål med en kagegaffel og server dem til kaffen.
Få de lækre opskrifter på moderne konfekt og kransekage
JULEKRYDDERIKAGE
150 g fintreven gulerod
80 g klippede svesker
40 g DDV skummetmælkspulver
30 g mel
30 g let majonæse
10 g appelsinmarmelade (uden tilsat sukker)
1 tsk brunkagekrydderi
1 tsk bagepulver
Lidt vaniljekorn
Evt. lidt flydende sødemiddel
Bland alle ingredienserne og kom dejen i en lille rund form beklædt med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 g i ca. 1 time. Vend kagen og bage den med bagsiden opad i ca. 10 minutter. Sæt kagen til afkøling. Den smager bedst, når den er kold.
TIP!
Spis kagen med lidt DDV yoghurt, der er smagt til med et par dråber flydende sødemiddel.