https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/oktober/alkoholprim.jpg
Træning og kost

Hvor meget drikker du?

18. oktober 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Det er ingen hemmelighed, at det er usundt at drikke for meget alkohol. Faktisk er det langt værre end at ryge cigaretter.

Man kan dø af det. Det er der mange, der gør. Og det er åbenbart farligere at drikke for meget end at ryge cigaretter, skiriver ScienceDaily.com. Som misbruger af alkohol kan du godt strege tyve år fra din forventede levetid. Næsten femten år mere, end undersøgelser viser, det 'koster' at ryge. Og en gennemsnitslevealder på sølle tres år.

Kvinder kan ikke tåle det
Og det er kvinderne, alkoholen er værst for. Vi påvirkes nemmere af promillerne, som derfor gør skade på vores organer længe inden, den er gået i gang med at tage livet af vore bedre halvdele og deres organer, og det kan resultere i sygdomme som brystkræft, hjerneskader, leversygdomme og hjertesygdomme. Som om det ikke var slemt nok, kan den overvægt, alkoholen også kan føre til, medføre komplikationer, der kan føre til sygdom og død.

Hellere smøger end sjusser
Og alkohol er altså - siger forskerne, farligere end de cigaretter, der ellers plejer at tage prisen, når vi taler om dårlige vaner.
"Det ser ud til, at alkohol bidrager til kortere levetid en andre vigtige risikofaktorer," siger Ulrisch John, professor i epidemiologi og samfundsmedicin. Den tyske undersøgelse med de nedslående tal involverede over 4000 voksne, som blev fulgt over en periode på 14 år,og dødeligheden blandt kvinder med alkoholisme var 4,6 gange så stor som de, der ikke drak noget særligt.
.

"Sæt proppen i!"

Får du også "En sjus efter løbeturen?"

Besøg Shoppen her!

Hvad byder dagen på? Læs dagens horoskop!

Læs også