https://imgix.femina.dk/media/sjusprim.jpg
Træning og kost

En sjus efter løbeturen?

2. oktober 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Hvis du tror, det er de smådovne sofa-hyggere, der drikker mest alkohol, skal du måske revidere din opfattelse. En større undersøgelse konkluderer nemlig, at det er de aktive motionister, der drikker mest.

Der er dømt tv-hygge i sofaen. Det nærmeste, man kommer et marathon, er marathon-serie- aften med slik og god vin på bordet? For det må da være dem … dem, der springer fitnesscentret og løbeturen over, der hælder mange kolde øl og for mange sjusser i sig?
Næ, åbenbart ikke, hvis man skal tro undersøgelsen ved University of Miami. Det er nemlig de svedende og aktive, der tager prisen for at være dem, der drikker mest. Og det gælder især kvinderne.
"Det er en stor misforståelse, at dem, der drikker mest, er sofa-dyrene. Det er ikke, hvad vi har fundet frem til," siger professor bag undersøgelsen, Michael T. French.

Mere træning, mere alkohol!
Tværtimod. For jo mere du træner, jo mere alkohol drikker du åbenbart, lyder konklusionen. Stik imod forskernes forventninger. For undersøgelsen, der inkluderede 230.000 deltager, viste, at folk, der drak meget alkohol, ikke kun rundede barén, men også motionscentret - ti minutter mere om dagen end dem, der havde et moderat forbrug af alkohol og hele tyve minutter mere end de, der var totalt afholdende. Faktisk tydede det på, at hvert eneste ekstra minut med træning gav en ekstra genstand ugentligt. Vi vidste bare, der var noget med de motions-freaks ...

"Kan motion være farligt?" - læs med her!

Er dette "Verdens bedste motion?"

Du ka' nå det endnu! Knaldtilbud på Shoppens løbetøj!

Læs også