https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/basilprim.jpg
Træning og kost

Her er maden, du skal ha'!

16. september 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Vi bliver konstant bombarderet med gode råd om, hvad vi skal spise for at holde os sunde, og der bliver nok aldrig lavet om på, at salat og selleri er bedre en chips og chorizo. Health.com har et par supersunde tips til must-haves i dit køkken.

Vi kan jo ikke opfylde alle sundhedskravene. Mindre kan nok også gøre det, for selvom det er svært at gå rundt og være sund døgnet rundt, er et par gode råd om fast inventar i køleskabet og på hylderne altid gode at tage med. Her er Health.com's bud på, hvad du skal huske at smide i indkøbskurven, når du handler næste gang

På med peberet!
At blomkål er bedre - eller i hvert fald sundere - end bearnaise, vidste vi godt. Men der er nyt under solen på den sunde liste, for har vivirkelig før fået tudet ørerne fulde at, hvor sundt sort peber er? Det skulle i hvert fald værd at dreje peberkværnen et par gange ekstra, når bøffen skal krydres, for peberet bekæmper bakterier og og godt for fordøjelsen. Og så viser studier, at det stof, der giver den stærke smag i krydderiet kan have en positiv indvirkning på din vægt.

Flere af de sunde ...
Og når vi nu er ved det krydrede, så køb et par basilikumplanter med også. Den lækre krydderurt er ikke blot smertedæmpende og klarer betændelser. Den er også gavnlig for dit blodtryk, og så siges den endda at kunne være angstdæmpende. Og så er der risen, supermaden … hvis du altså spiser den gode, mørke slags og ikke de hvide. De brune er nemlig fulde af jern, fiber, E-vitamin og masser af antioxidanter, og de næringsrige skaller er dét, der vælter de hvide ris af pinden.

Haps abrikosen!
Huske lige abrikoserne, inden du smutter ud af butikken. Frugten, der er fuld af vitamin A og C indeholder også kalium og er rig på fibre, og som en ikke uvæsentlig bonus kan abrikoser sænke risikoen for leverkræft. Ovennævnte tips er da til at overskue næste gang kurven skal fyldes, ikke? Bare sådan for en sikkerheds skyld ...

Kilder: kk.no, health.com

"Sov dig skønnere!"
"Maden, der helbreder!"
Grøn te fra Shoppen! Køb her!

Læs også