https://imgix.femina.dk/media/juleprim.jpg
Træning og kost

Her er de værste jule-kaloriesyndere!

3. december 2013
af Lonnie kjer
foto: All Over
Skal der gris på gaflen i aften, og dufter hytten stadigvæk af weekendens hjemmebag? Så skal du nok ikke læse videre. Det er ikke lutter bjældeklang, når kalorieregnskabet skal gøres op …

And, sovs, småkager og konfekt! Hurra for december og julen og bordets mange glæder … og øv, fordi vi skal gå urimeligt mange timer efterfølgende for at forbrænde bare lidt af julens voldsomme kalorieindtag igen. Og ja, vi ved da godt, det er en lidt kedelig melding at servere midt i julehygge og småkage-trang. Og det er altså også netdoktor.dk - og slet ikke os - der har fundet på at oplyse om de triste kalorie-tal.

Bon Appetit!
Og der er jo heller ikke fordi, vi ikke allerede vidste, at julen koster meget mere end bare penge - men også et par kilo på sidebenene, hvis man ikke passer på. Det er nu alligevel tankevækkende, HVOR lang en gåtur, man skal tvinge sig ud i for at rette op på en håndfuld småkager … for slet ikke at tale om prisen for julemiddagen. Her har du de ti værste jule-syndere. Vi beklager - og ønsker dig god appetit … og en rigtig god, lang gåtur!

De ti allerværste!

Stegt and med det hele koster ikke mindre end 1790 kalorier - pr. portion, så du skal gå ca. 15 timer for at forbrænde denne jule-kaloriebombe. Femten!

Flæskesteg, brunede kartofler, brun sovs osv. indeholder 1442 kalorier pr. portion: Du skal gå ca. 11 timer for at forbrænde griseriet.

Klejner: 621 kalorier pr. 100 g: Du skal såmænd bare gå ca. 5 timer for at forbrænde klejnerne.

Ris a la mande: 620 kalorier pr. portion: Du skal gå ca. 5 timer for at forbrænde jule-desserten.

Julekonfekt (marcipan/nougat): 556 kalorier pr. 100 g: Du skal gå ca. 4 timer og 30 minutter for at forbrænde kaloriebomben.

Vaniljekranse: 502 kalorier pr. 100 g, men efter fire timers gåtur skal du ikke tænke mere på dét …

Brunkager: 501 kalorier pr. 100 g: Du skal gå ca. 4 timer for at forbrænde småkagerne.

Honninghjerte: 387 kalorier pr. 100 g: Du skal kun gå ca. 3 timer for at forbrænde.

Et glas gløgg koster 180 kalorier pr. glas og er åbenbart langt bedre end småkagespisning: Du skal gå ca. 1 time og 30 minutter for at forbrænde denne jule-kaloriebombe.

En julebryg: 160 kalorier pr. flaske: Du skal gå ca. 1 time og 20 minutter for at forbrænde øllen. Skål!

kilde: Netdoktor.dk


PS:Denne artikel blev bragt første gang sidste år - men vi syntes godt, den kunne klare et genoptryk ;-)

Få de bedste opskrifter fra SlankeDoktors egne diætister

Du får forslag til morgenmad, frokost, aftensmad, mellemmåltider, desserter og sunde snacks. Og alle retter er lette at tilberede.

Bogen indeholder desuden en generel indledning med gode slanke- og madlavningsråd.

Forfatterne bag bogen er chefdiætist Lisa Bolting og læge Carl J. Brandt

Læs også