flad mave
Træning og kost

Flad mave: 8 veje til flad mave

7. februar 2010
af Naturopat i biologisk medicin Caroline Fibæk
Foto: Colourbox og Istockphoto
Måske er du slet ikke for tyk, men lider af fordøjelsesproblemer og oppustet mave? Her får du tip til, hvordan du kan få flad mave – på den helt naturlige måde.

1 Drik olivenbladsekstrakt
Olivenbladsekstrakt er naturens helt eget antibiotikum og afliver det meste af det utøj, der kan trives i vores fordøjelse, f.eks. gærsvampe. Købes som dråber i din lokale helsekost.

2 Bland en god urtete
Te af fennikel, pebermynte, kardemomme og kamille virker beroligende på maven og afhjælper oppustethed og fremmer en optimal fordøjelse.

3 Indtag mælkesyrebakterier
Dit mave-tarm-system skal have en masse gavnlige bakteriekulturer for at kunne fungere ordentligt og optage næring optimalt. Probiotika eller mælkesyretilskud kan købes som kosttilskud, f.eks. Symbiolact-pulver.

4 Gode grøntsager
De fødevarer, som gavnlige mælkesyrebakterier lever af i vores fordøjelse, hedder prebiotika, og særlig kulhydratet inulin er godt. Det findes i større mængder i jordskokker, løg, hvidløg, porre, asparges og cikorie.

5 Undgå gæringsprocesser
Skær ned på eller undgå helt sukker og simple kulhydrater som f.eks. brød, slik og kage, da det bidrager til gæringsprocesser i tarmsystemet, hvilket kan give luft i maven og en følelse af oppustethed.

6 Tyg maden grundigt
Når du tygger, findeler du ikke alene maden - du producerer også enzymer, som er med til at fordøje maden for dig. Jo mere du fordøjer maden, jo mindre oppustet vil du også føle dig.

TIP

Nogle bruger at rense tyktarmen indefra ved hjælp af tarmskylning. Tarmskylning er en behandlingsmetode, som har været kendt siden romertiden. Virksom ved oppustethed, svamp, diarré, forstoppelse og mange andre lidelser, se mere på colonic.dk

7 Dyrk core-træning
Styrk kroppens korset med træning. Korsettet omfatter alle muskler i mave og ryg og til dels også musklerne i bækken, bryst og nakke. Musklerne beskytter de vitale organer mod slag, og har man f.eks. svage mavemuskler, kan man ligefrem se, hvordan de indre organer vælter udad, så man får en fin lille vom.

8 Stimulér dit stofskifte
Grapefrugt, chili og grøn te har vist sig at øge forbrændingen. Start derfor morgenen med grapefrugt og et stort glas grøn te, og sørg for at krydre dine måltider med chili.

FLERE TIPS TIL FLAD MAVE

Få flad mave under din gåtur

10 tips: Sådan får du en flad mave

Læs også