https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/juni/2012-26-udskaeldte-madvarer-p.jpg
Træning og kost

Fem udskældte madvarer du gerne må spise

29. juni 2012
af Slankedoktor.dk
Kilde: Womenshealthmag.com
Vi har alle hørt hvor mange kalorier en banan indeholder og vi ved det ikke er sundt at spise for meget rødt kød - der er i det hele taget mange madvarer vi ikke må spise - her får du fem udskældte madvarer du faktisk godt må spise

Æg, banan og rødt kød er måske ikke helt så slemt at spise, som vi tror
Må vi egentlig spise æg, og feder en banan for meget? Der har gennem tiderne kommet mange råd frem om, hvad vi må og ikke må spise, og det kan være noget forvirrende at finde rundt i.

Womenshealthmag.com har her samlet fem udskældte madvarer, som egentlig ikke er så slemme at spise, som vi måske tror:

Æg

De er blevet beskyldt for at være kolesterolbomber, og det er da også rigtigt, at æg kan øge kolesterolet. Men æg indeholder faktisk en del zink, jern, A- og D-vitamin samt cholin, der kan reducere risikoen for at få brystkræft. Æg indeholder også protein, som mætter godt i længere tid. Spis f.eks. et kogt æg om morgenen, som kun indeholder 70 kalorier.


Læs også:
Æg til morgenmad giver energi til hele dagen

Banan

De indeholder flere kalorier end andre frugter, og derfor har bananer været en lidt udskældt spise, når man er på kur. Men bananer indeholder faktisk gode kostfibre, som hurtigt giver en mættende fornemmelse. Derfor er bananer ideelle som mellemmåltid.

Forskning har også vist, at bananer er med til at øge fedtforbrændingen efter et måltid, forklarer Janine Higgins, der er ernæringsforsker ved Colorado Clinical and Translational Sciences Institute.

Kokosnødolie

Olien har været udskældt, fordi den har et højt indhold af mættet fedt. Men det viser sig, at fedtet i kokosnødolie forbrændes hurtigere end fedtet i eksempelvis solsikkeolie.

Tab dig med Q Slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Ifølge Jonny Bowden, der er forfatter til bogen '150 Healthiest Foods on Earth', er kroppen mere tilbøjelig til at forbrænde fedtet fra kokosnødolie frem for at gemme det i kroppen. En undersøgelse fra 2009 i tidsskriftet Lipids har da også vist, at kvinder, der hver dag indtog to spiseskefulde kokosnødolie, oplevede at tabe mere af fedtet omkring maven, mens det gode kolesterol (HDL) steg.

Der er godt 120 kalorier i en spiseskefuld kokosnødolie, men du kan eksempelvis bruge den sammen eller skiftevis med olivenolie.

Rødt kød

Rødt kød har haft ry for at øge risikoen for at blive ramt af hjertekarsygdomme og øge livvidden. Men det er faktisk muligt at få ret magert kød, som ikke er så slemt for hjertet, og da det er meget proteinrigt, giver det også en rigtig god mæthed.

Gå gerne efter det magre kød, når du skal udvælge fra køledisken.


Peanutbutter

Der er 16 gram fedt i to spiseskefulde peanutbutter, og det er en del. Men til gengæld er der tale om det sunde, enkeltumættede fedt.

Det virker mættende, og derfor spiser vi faktisk færre kalorier. En undersøgelse, som har været publiceret i International Journal of Obesity, viste, at personer, som spiste peanutbutter gennem 18 måneder som en del af deres kost, tabte omkring fire kilo.

Drop i øvrigt de fedtfattige varianter af peanutbutter, da de ofte er sødet mere for at kompensere for den manglende smag.

Læs også: Sådan vælger du sundt i supermarkedet

Læs også