https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/december/mad-f.jpg
Træning og kost

Få et sundt forhold til mad

5. december 2013
af Pia Melander Guilber
foto: Stock
Få styr på dit forhold til mad med denne guide fra ekspert Sofia Manning, der selv har oplevet at kæmpe med hendes fucked up forhold til mad, slankekure og motion.

Detoxkur i ørkenen. Raw Food. Healing og håndkøbsslankepiller. Den internationalt anerkendte coach, Sofia Manning, har prøvet det hele. Selv om hun på mange måder er så selvudviklet, at det halve kunne være nok, kunne hun dog ikke få styr på det, hun kalder sit "fucked up" forhold til mad, slankekure og motion. I mere end ti år var hun aldrig tilfreds med sin vægt, men hun følte ikke, hun kunne fortælle andre om sit problem, fordi hun tænkte, at hun selv burde have alle de redskaber, der skulle til for at løse det. Vejen ud af det skjulte madmisbrug fandt hun først i det øjeblik, hun lærte at vende selvudviklingen på hovedet.

> Guide: Undgå at grovæde - Sådan følger du dit indre madur

FAKTA OM EKSPERTEN

Navn: Sofia Manning
Alder: 37 år
Job: Coach, kursusleder og forfatter til flere bøger. Medstifter af "Manning Inspire". Lige nu aktuel med bogen "Besat af mad", der udkom 1. maj 2013 på forlaget SHIFT.
Privat: Har en kæreste og to børn.
By: København
Læs mere på www.sofiamanning.com

Her får du Sofia Mannings guide til hvordan du genvinder et naturligt forhold til mad.1.

Vær ærlig omkring dit problem. Erkend, at det i virkeligheden sidder mellem ørerne, og beslut, at du gerne vil have et normalt forhold til mad.

2.

Find ud af, hvad normalt er. Hvis du i mange år har været besat af mad, motion og/eller vægt, har du sikkert glemt, hvad normalt er. Tænk på, hvor meget du ville servere på tallerkenen, hvis du fik gæster, eller hvor meget der ville ligge på en portionsanretning på en restaurant. Portionsanret altid.

3.

Beslut, at du fra nu af vil adskille følelser og mad, og at det fra nu af ikke længere er en mulighed at spise på dine følelser. Jeg anbefaler, at du spiser tre normale måltider om dagen, aldrig mere eller mindre.

> Få 8 tips til hvordan du snyder appetitten og dermed opnår et nemt vægttab

4.

Lav et ritual, der markerer din nye beslutning. Det kan for eksempel være at købe en ring, hvor du får indgraveret datoen for, hvornår du traf beslutningen. Sørg også for at få støtte for eksempel fra en veninde, ved at melde dig til en gruppe eller kigge i min bog "Besat af mad."

5.

Lad være med at fokusere på din vægt. Du skal kende din normalvægt plus/minus halvandet kilo, men vent gerne med at veje dig, til der er gået et år. Det her er ikke en slankekur, men en omlægning af dine tanker.

NB. Sofia Manning understreger, at hendes råd er rettet mod dig, der ikke har en alvorlig spiseforstyrrelse som f.eks. anoreksi eller bulimi

  • Guides til din selvudvikling
  • Tests af de nyeste skønhedsprodukter og behandlinger med gode tips og ærlige meninger
  • Det nyeste om sundhed - og hvordan det kan give mening i netop dit liv

Læs også