https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juli/sultenprim.jpg
Træning og kost

Er du sulten for sjov? Her er fem råd, der ’mætter’!

24. juni 2014
af Lonnie kjer
Foto: All Over
Du spiser og spiser, og alligevel er det som om, du ikke bliver rigtig mæt. Heller ikke selv om du ved, at du faktisk får de kalorier, du skal ha’ og måske lidt mere. Det handler mere om, HVAD du spiser. Og hvor tit.

Godt 2000 kalorier dagligt skal der til for at holde energibehovet oppe hos en almindelig voksen kvinde. Det føles bare ikke altid, som om det er nok, og så småspiser man resten af dagen og kommer måske over det anbefalede kalorieindtag. Det kan være fordi, vi spiser - og træner - forkert, skriver kk.no.

Den bedste start på dagen!
En fjerdedel af dagens kalorier skal du hente i den sunde morgenmad, og havregryn er bedste bud. De mætter, holder fornemmelsen længe - og så er det sundt og nærende, indeholder masser af fibre, jern, magnesium og andre gode sager. Og springer du dagens vigtigste måltid over, kan du næsten være sikker på, at den store sult kommer snigende inden længe …

Farvel til de hurtige kulhydrater!
Bliver du hurtig sulten igen, får du måske rigeligt af de hurtige kalorier, der får blodsukkeret til at stige med lynets hast - og får det til at falde lige så hurtigt igen. Skær ned på det lyse brød og den hvide pasta, og væn dig til de lidt grovere varianter af varerne. Man KAN faktisk vænne sig til smagen og konsistensen.

Frokost med proteiner!
Tun, kylling, ost, æg er sagen til din frokost. Masser af proteiner giver en god energi, når det kombineres med det sunde fedt og det grove brød. Mangler du idéer til det sunde fedt, så kast dig over nødder, avokado eller måske de fede fisk

Mellem måltiderne!
Udkørt kl 15? En kop Medova klarer den nok ikke længere, og det er også vigtigt at fylde lidt på energilageret ved denne tid, hvor blodsukkeret er begyndt at falde. Når der går for mange timer mellem måltiderne, kommer lækkersulten snigende og kan friste os til at kaste os over hyggespisningen i stedet for et regulært, sundt mellemmåltid. En banan, lidt grøntsager, en yoghurt eller lidt nødder lægger en dæmper på sulten og giver dig et tiltrængt skud energi.

Kilde: kk.no

Sundhed fra Shoppen! Dét skal jeg da ha'!

Læs også