https://imgix.femina.dk/media/laegeprim.jpg
Træning og kost

Drop lægebesøget

6. november 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
… det virker alligevel efter hensigten, konkluderer nye undersøgelser. Vi gider nemlig ikke lytte til lægens anbefalinger, men holder fast i de dårlige vaner i stedet for.

Spring du bare lægebesøget over. Du lytter alligevel ikke til de gode råd, synes to store undersøgelser at konkludere. De forebyggende tiltag har ikke nogen effekt, skriver videnskab.dk. Vi trodser nemlig lægens gode råd og løftede pegefingre og går hjem og fortsætter den dårlige livsstil.

Triste tal
Afdelingschef ved forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed ved Glostrup Hospital, Torben Jørgensen, mener, det er naivt at tager tro, at man kan tage mennesker ud af deres miljø og få dem til at ændre livsstil, og dét bakker flere store undersøgelser altså op omkring. Det Nordiske Cochrane Center har undersøgt studier af helbredstjek på 180.000 mennesker med det nedslående resultat, og en større undersøgelse fra Glostrup Hospital konkluderer altså det samme.

Vi gider ikke høre efter
Her fik 13.000 danskere tilbudt sundhedstjek, støtte til bedre sundhed i form af f.eks. rygestop og undervisning i kost og motion, men det virkede ikke. Forebyggende undersøgelser er ellers en stor del af sundhedsmyndighedernes forsøg på at nedsætte vores risiko for sygdomme og for tidlig død, men det preller tilsyneladende af på os, skriver altså videnskab.dk. Til gengæld konkluderer undersøgelser også, at de systematiske lægetjek får lægerne til at lange mere medicin over disken og stille flere diagnoser, men heller ikke dét har altså nogen effekt på os.
Tankevækkende …

Læs også