https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/10/43/baldeoevelser/balder612x325.jpg
Træning og kost

Derfor skal du træne dine balder

26. oktober 2012
af SØNDAGs Sundhedspanel, SØNDAG
foto: Pantherstock
Vores balder er mere end blot en stødpude, så derfor er det vigtigt at træne balderne. Her får du tre effektive øvelser

Vi maser den i løbet af dagen ved at sidde på den, tyngdekraften trækker i den med alderen, og mange kvinder betaler penge for at få den opereret større eller mindre, imens andre bander den langt væk.

Vi taler om vores balder eller rettere sagt vores baldemuskulatur.

LÆS MERE: Savner du en maveøvelse, der virkelig udfordrer dine mavemuskler, så klik her!

Og det er vigtigt at huske at baldemuskulaturen ikke bare fungerer som en stødpude, den er faktisk aktiv ved mange dagligdagsaktiviteter, og vigtig for vores holdning og en sund ryg. Sådan lyder det fra SØNDAGs faste ekspert Hanna Thómasdóttir, der er uddannet osteopat.

Tre øvelser til balderne

Hun forklarer, at vi bruger baldemusklerne, når vi løber, rejser os op fra en stol og i det hele taget, når vi skal føre vores ben bagud, eller strække over hoften.

LÆS MERE: Drømmer du også om at få flotte lår, så prøv denne effektive øvelse.

Der findes et hav af gode øvelser for baldemusklerne, men hvis du skal starte blidt op, så prøv disse tre øvelser.

Øvelse nummer 1

Lig på ryggen, sæt fødderne i gulvet, med let afstand imellem, og armene ud til siderne. Spænd op i balderne og løft bækkenet så højt op du kan, uden at det spænder for meget eller føles ubehageligt i ryggen. Løft 10 til 20 gange og lav gerne 3 sæt.

Øvelse nummer 2

Du kan gøre øvelsen sværere ved at løfte det højre ben strakt op, imens du løfter dit bækken op ved kun at støtte på din venstre fod. Lav 10 gentagelser per ben. Skift herefter og støt på den højre fod med det venstre ben strakt, og lav igen 10 gentagelser, og 3 sæt, hvis du kan.

LÆS MERE: Det kræver en god balance at lave øvelse nummer to. Her kan du få tip til, hvordan du styrker din balance.

Øvelse nummer 3

Hvis du har en træningsbold derhjemme, kan du lave den samme øvelse ved at bruge bolden til at udfordre dig endnu mere. Du kan enten vælge at støtte med fødderne på bolden eller lade dine underben hvile på bolden, mens du laver øvelsen. Denne øvelse stiller større krav til koordinationen, og samtidigt udfordrer du din muskulatur mere.

Læs også