https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/august/2012-33-den-sunde-burger-p.jpg
Træning og kost

Burger på den slanke måde

15. august 2012
af SLANKEDOKTOR.dk
Vi guider dig til hvordan du kan lave en sund burger uden at lade den dårlige samvittighed rasle ned over dig efter du har indtaget den - se her hvor du sparer på kalorierne.

Den populære fastfood, burger, behøver ikke nødvendigvis at gå ud over kalorieregnskabet

Grill-sæsonen kalder på, at vi vender bøffen til burgeren på grillen og indtager den med velbehag mellem et stort, hvidt brød. Burgeren er en kaloriesynder med dens kombination af kød, brød og fedtholdig smørelse, og vi ved det egentligt godt. Men den populære fastfood kan nemt fremstilles uden at gøre dig tyk om livet.

Læs også: Lær at lave den sunde middag - tips til madlavning der skærer ned på kalorierne

"På det basale plan er grundsmagene i burgeren helt i orden og med til at give os en sensorisk mæthedsfornemmelse, men problemet er tit og ofte fedtindholdet i kødet, at der er for få kostfibre i brødet og et for højt indhold af sukker og salt i det øvrige", siger direktør for Kostkompagniet, Birgitte Escherich, til Alive.dk.

Læs også: Slanketips til en sund sommer - Q guider dig til at beholde sundheden i hverdagen, sommeren over

Få smagen frem i din burger

Hun mener, at den traditionelle burger er sammensat på en måde, der ikke gør noget godt for vores diæt og beklager, at vi ikke kan gøre det lidt bedre, når vi serverer den berømte bolle med kød og grøntsager.

"Den traditionelle burger er en forfærdelig sammensætning og meget langt væk fra Nøglehuls-mærket, der guider forbrugeren i sund kost. Vi skal forsøge at tilberede noget mere magert, hvor smagen virkelig kommer frem, så kan den sagtens få mærket", siger Birgitte Escherich.

Læs også: Få en sund opskrift på falafel burger med rodbede taziki - se video guiden her

Guiden til den sunde burger

Lav eller køb en burgerbolle af raffineret mel. Den største synder i en burger er boller fremstillet af rent hvedemel, der går hurtigt i dit blodsukker og giver dig et højt kalorieindtag. Noget som du ikke har råd til, hvis du er i forvejen sidder meget stille igennem din dag.

Tab dig med Q Slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Der er for få grøntsager i de burgere vi spiser. Hvis du fremstiller burgeren med bælgfrugter i kødet som eksempelvis sojabønner, så har du en langt sundere bøf end den traditionelle. I fyldet skal der være mere løg, tomat og spidskål.

Sukkerindholdet i ketchuppen er en detalje i forhold til kalorieregnskabet, så det er ikke her, du har grund til at være mest nervøs. Sandwichcremen er tit og ofte af ren mayonnaise, og det er ikke nødvendigvis dårligt, fordi mayonnaise er lavet af olie. Det er mere mængden, du kommer i din burger. Bland eventuelt op med fromage frais eller græsk youghurt.

I stedet for at servere pomme frites til din burger, så tilbered ovnstegte kartofler og spar mange fedtholdige kalorier.

Læs også: Spis nemt flere grøntsager - Vi guider dig hvordan du nemt kan få flere grøntsager i maden uden at du skal sidde og tygge i en tør gulerod

Læs også