Træning og kost

Bliv sukkerfri på syv dage

af Lonnie kjer 6. januar 2014
Foto: All Over
Det er lige før, det er moderne ... Men det er også nødvendigt for mange af os, der har fået for meget sødt over jul og nytår. Og der er ingen smutveje. Til gengæld er opskriften på at blive sukkerfri enkel: Drop sukkeret helt! I syv dage!

Fik du også lidt rigeligt af det søde i julen? Velkommen i klubben! Det er heldigvis ikke svært at lægge vanen fra sig, hvis man kun har skejet sødt ud et par dage. Værre ser det ud, hvis du faktisk er blevet helt afhængig af det søde …

For selvfølgelig kan du skære lidt ned på sukkeret. Vænne dig til at blive den vilde sukkertrang kvit. Men det er altså ikke det, der virker bedst, siger ernæringsfysiolog Kari H. Bugge til sitet kk.no.

Drop sukkeret - helt!Den mest effektive måde at blive sukkeruafhængig på er nemlig … en kold tyrker. Og det er også den mest smertefri. Jo hurtigere, du slipper sukkeret helt, jo hurtigere vil din krop vænne sig til det nye, sukkerfri liv og acceptere, at den altså ikke får sit fix i dag.

Hvor meget sukker får du?

Skal vi følge 'reglerne', er der ikke plads til meget sukker i vores kost.

Højest ti procent af vores daglige energibehov må komme fra sukker, og for en kvinde på ca tres kilo, er det altså 180 kalorier.

kilde: www.kk.no 

Det kan mærkers, men det går over. Efter kun et par dage med sukkertrang og dårligt humør vil abstinenserne lægge sig gradvist, og efter en uge er trangen altså væk, lover kk.no altså.

Sukkerfri, tilbagefald og og dårlige vanerMen pas på. Det er nemt at få tilbagefald, og det optimale er at holde dig fra sukkeret i nogle uger for at bryde vanerne.

Måske er det nemlig dem - og ikke sukkertrangen som sådan - der tvinger dig til slikskuffen, fordi det 'plejer jeg jo at gøre' - foran tv'et, computeren, sammen med ungerne eller på jobbet.

Sukkerafhængighed? Nej tak!Og det er jo ikke fordi, al sukker i maden nødvendigvis skal forbandes og forbydes. Og det er da også næsten en umulighed, skriver kk.no.Men laver du din egen mad helt fra bunden og takker nej til slikket og kagerne, er du nået et godt stykke af vejen. Og når du så - efter en pause fra sukkeret - igen får den søde smag på tungen, vil det smage dig langt sødere end før din sukkerafhængighed.

Sukkerfri … med 'erstatning'Men indtil da kan du forsøde tilværelsen med frisk frugt, nødder, tørret frugt (uden sukker!)og lidt pastiller. På den måde narrer du hjernen til at tro, du får sukker … uden at blive afhængig.

God kamp med - eller mod - sukkeret ...

 

  IMEDEEN - køb det i Shoppen!