https://imgix.femina.dk/media/article/1502-muslinger.png
Træning og kost

Bitz opskrift: Muslinger og pomfritter

9. januar 2015
af Helle Rosenkrantz
Opskriften på muslinger og pomfritter er en Christian Bitz’ bedste opskrifter på hverdagsmad, der smager fantastisk og er nem at lave. Det er sundhed, der virker i hverdagen

Muslinger og pomfritter

MUSLINGER 1 kg blåmuslinger 1-2 helt små chilier 2 forårsløg 2 fed hvidløg 1 citrongræs 3-4 spsk. olivenolie 2 dl hvidvin krydderurter, f.eks. brøndkarse og persille POMFRITTER 500 g kartofler ½ l smagsneutral olie salt

Opskrift - sådan laver du muslinger og pomfritter

1. Pomfritter: Skræl eller skur kartoflerne, og skær dem i stave. Skyl dem i en si, til vandet, der løber fra, er klart (det er stivelse, du vasker ud af kartoflerne). Læg kartoffelstavene i koldt vand i minimum 30 minutter. Kog stavene i 8-10 minutter, og lad dem dryppe af, så der ikke er vand på. Varm olien op, til det syder, når du stikker en kartoffelstav i. Kom stavene i – små portioner ad gangen – så olien holdes varm. Steg dem i 5-7 minutter, til de begynder at tage farve. Tag kartoflerne op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir. Alt det ovenstående kan forberedes i god tid. Inden servering steges kartoflerne igen i olien, til de er gyldne. Lad dem dryppe af, og tilsæt rigeligt med salt. Det er lidt besværligt, men du får pomfritter i verdensklasse. 2. Muslinger: Vask og rens muslingerne. Kassér dem, der er åbne. Rens chilierne, og hak dem fint. Hak også forårsløg, hvidløgsfed og citrongræs fint. Varm en stor, tykbundet gryde op; kom olivenolien i, og svits chili, forårsløg, hvidløg og citrongræs. Hæld muslingerne i gryden, og vend dem med grøntsagerne. Tilsæt hvidvinen, og damp det hele under låg, til muslingerne åbner sig – ca. 8-10 minutter. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Inden servering vendes de friskhakkede urter i. SE OGSÅ: 4 tips til faste balder

Læs også