Jette Dahl og Axel Rasmussen danser både Ballroom Fitness og pardans i Swingtime i Farum
Træning og kost

Ballroom Fitness er blevet en del af Jette og Axels liv: Dans giver livsglæde

30. juli 2018
af Af Mai Christensen
foto: Claus Peukert
Ballroom Fitness er blevet en del af ægteparret Jette Dahl og Axel Rasmussens liv. Med garanti for højt humør, sved på panden og ny forståelse for dansetrinene ryster de på hovedet af dem, der kalder dansen for en kvindesport.

Jette og Axel elsker at danse Ballroom Fitness

Vi skal ikke diskutere, hvem der styrer. Jette Dahl, 62, ser mod endevæggens store spejl og får øjenkontakt med Axel Rasmussen, som står få meter bag hende i salen. Deres smil afslører, at de er enige. Mens de tripper stille rundt på spidsen af kondiskoene, begynder flere danseglade mennesker at indfinde sig. For om lidt går aftenens Ballroom Fitness-time nemlig i gang i dansecenteret Swingtime i Farum.

– Næh, jeg skal ikke styre Jette, og det med at være enige eller ikke-enige er der ikke noget af. Man har jo hver sine udfordringer, tilføjer Axel Rasmussen, 62, med en snert af et grin, mens han kigger på kvinden foran sig.

Jette og Axel er gift på 35. år og går til pardans en gang om ugen. Men her til Ballroom Fitness får de to ekstra motion og har det sjovt med at danse uden at være et par, men derimod med en fornemmelse af, at alle i salen danser sammen.

Svedperler og smil

Og det oplever man, få minutter efter at der bliver tændt for musikken. Instruktør Elisabeth Dalsgaard sætter tempoet så tilpas højt, at selv de rutinerede dansere bliver udfordret, mens nybegyndere kan tage timen i eget tempo. Og Axel, der har problemer med knæet, sørger da også for at holde lidt igen, så meget som entusiasmen og danseglæden nu engang tillader. Det er ikke let at tage den med ro, når danseglæden har sneget sig ind under huden på en.

– Det er jo det gode. Der er ingen, som forlanger, at du skal drøne derudad med 120 kilometer i timen. Men så er det jo lige det der med at lade være, siger Axel med et glimt i øjet.

Mens Jette har danset, siden hun var helt lille, havde Axel det anderledes svært. Han nød at danse til selskaber, og han havde helt styr på at holde takten, men han var udfordret, når det kom til trinene. Så når han og Jette dansede sammen, kunne det let blive en kludret omgang med ømme tæer. Derfor bad hun ham også lige gentage en ekstra gang, da han en helt almindelig søndag over formiddagskaffen foreslog, at de tog på en uges danseferie til Lanzarote. Det var i 2011.– En avisannonce den søndag morgen fristede, og inden for to timer havde vi bestilt en rejse, siger Jette.

Turen blev startskuddet til et liv med danseglæde ud over det sædvanlige, hvor grundtrin og Axel pludselig begyndte at gå i takt, og hvor skiferien nu er knap så hård at komme igennem, fordi kondien er i top.

Når man kigger rundt i dansesalen, er det ikke just mændene, som fylder op. I den ellers så fyldte sal er her blot tre herrer, og det er endda et flot fremmøde, fortæller Axel. Ofte er han ene mand på gulvet, og det er en skam, er han og Jette enige om. Ballroom Fitness er ikke kun forbeholdt kvinder.

– Axel er som regel ”ene hane”, bekræfter Jette.

– Men det gør mig ikke noget, indskyder han smilende.

En grænse at overskride

– Jeg ved udmærket godt, at der ofte er en grænse, der skal overskrides, når man som mand beslutter sig for at melde sig til dans. Jeg havde nok heller ikke selv gjort det, hvis ikke jeg var blevet kastet ud i det på Lanzarote, indrømmer Axel.

I salen er det blevet tid til Jette og Axels ultimative favorit: chachacha. Med chassé-trin og rotationer, der vil kunne få de fleste til at tabe pusten, giver Axel den gas bagerst i lokalet. Der er ingen tvivl om, at han er i form, og træningen har nu også givet ham styr på teknikken. – Før var jeg helt blank, når det kom til grundtrin, siger Axel og ryster på hovedet.

LÆS OGSÅ: Ballroom Fitness skaber danseglæde og sammenhold

– Ballroom Fitness har fået mig til at forstå, hvordan det hele hænger sammen, tilføjer han og smiler til sin kone, som smiler igen.

Og det stopper de ikke medforeløbigt.

Læs også