https://imgix.femina.dk/media/0865f2cb4abf468988f362f8a0a64277.jpg
Træning og kost

8 myter om mad

3. marts 2011
af Oestrogen.dk Slank
foto: iStock
Få styr på sandt og falsk når det gælder kost.

Myte 1: Du må ikke løbe hver dag
Sandt
. Du gerne løbe seks dage om ugen, men helst ikke syv. Det er hårdt for kroppen at løbe, og knogler, sener og ledbånd har brug for hvile. Derfor er det vigtigt, at du lader kroppen restituere mindst en dag om ugen.

Myte 2: Du kan spise lige så meget pasta og brød, du vil, bare det er fuldkorn
Falsk
. Det er helt korrekt at droppe hveden, men spis endelig ikke løs af nogen former for kulhydrater, uanset hvor sunde de er. Det indeholder det samme antal kalorier. Den eneste fordel er, at det er bedre for dit blodsukker og mætter en smule mere at vælge grove produkter.

Læs også: "LIGHT" betyder ikke vægttab

Myte 3: Du får enorme muskler af at styrketræne
Falsk
. Det tage dig årevis af styrketræning for at få store muskler, og det sker endda kun, hvis din krop er bygget til det, hvilket kvinders kroppe ikke som udgangspunkt er. Så drop frygten for, at du kommer til at ligne Rambo på grund af arm- og benpres.

Myte 4: Tynde mennesker er sundere end tykke mennesker
Falsk
. Nej. Tykke aktive mennesker være sundere indeni end inaktive, tynde mennesker.

Læs også: Heal dig selv! Og andre

Myte 5: Du må gerne spise chokolade - så længe det er mørkt
Sandt. Vælger du chokolade med et kakaoindhold over 75 procent, er det helt ok. Chokolade med under 70 procent kakao indeholder stadig mest sukker.

Myte 6: Mandler og rosiner er sunde og er en god erstatning for slik. Derfor kan man bare spise løs.
Falsk
i Sandt. Mandler leverer sundt fedtstof, monumættet fedt, som især er fordelagtigt, hvis du vil slanke dig på maven. Men spis dem med måde, 18 mandler er lig med 100 kalorier. Rosiner er til gengæld djævlens værk, hvis du taler om vægttab, fordi de indeholder masser af kalorier, mætter ikke og stopper forbrændingen. De skal kun spises af dem, der skal tage på.

Læs også: 5 skønne misforståelser

Myte 7: Du må kun spise ét æg om dagen
Falsk.
To æg om dagen er normalt ikke et problem. Æg indeholder protein og sunde fedtstoffer, så det leverer både mæthed, vægttab og sundhed.

Myte 8: Én times gåtur tre gange om ugen er rigeligt med motion
Falsk
. Tre gåture af minimum én time minimum er, hvad du skal røre dig for at vedligeholde dit immunsystem og modvirke følgesygdomme som hjerteproblemer og diabetes 2. Holder du dig til tre timer så fordel dem med 30 minutter på seks dage, så du får rørt dig hver dag.


Følg de nye råd og
spis dig sund med
kød

Læs også