https://imgix.femina.dk/media/a2aa5b39447a44648dc08edaaddd281f.jpg
Skønhed

5 skønne misforståelser

7. februar 2011
af Lindi Winkel
Foto: iStock
Har du misforståelser med i din skønhedsrutine?

Der er en grund til, at vi kalder dem skønheds-rutiner.

For mange af os drejer det sig nemlig om rutiner - eller sågar vaner.

Og ikke alle skønheds-vaner er lige gode, nogle er ligefrem helt misforståede. Oestrogen.dk har opsporet de mest almindelige skønhedsmyter:

Huden: Så mange behandlinger som muligt
Nej! Din hud har det godt, når den ser godt ud. Og hvis du nogen sinde har kastet den ud i en tour de masque og givet den et væld af scrubs, mudder og peeling-behandlinger, så ved du også, at huden ikke ligefrem er det smukkeste ved slutlinjen. De fleste typer af hud klarer sig udmærket med en enkel omgang ekstra hjemmebehandling, som f.eks. en let peeling, muddermaske eller lignende om ugen.

Læs også: Sådan får du bløde kysselæber

Håret: Det er nemmest at redde ud, når det er vådt.
Nej! Eller ja - det er meget muligt, men du bør undlade at børste dit hår, når det er vådt. Børster kan knække det mere delikate våde hår, så skal du redde hårkugler ud, så brug en bredtakket kam.

Øjnene: Når jeg lige skal have lidt ekstra mascara på børsten pumper jeg løs i beholderen.
Nej! For det første hjælper det ikke - alle nye mascaraer har en særlig 'ventil' i toppen som sikrer, at du får den samme mængde på børsten hver gang. Og for det andet så pumper du blot en masse luft ned til mascaraen, og det får den til at klumpe og blive ujævn.

Læs også: Rynker skal bekæmpes tidligt

Duften: Jeg sprøjter et stænk på håndleddet og gnider så begge mine håndled sammen.
Nej! Når du gnider parfumen sammen mellem håndleddene, blander parfumen sig med din huds olier, og det kan forvrænge parfumen.

Læs også: Få det perfekte "Ladylike look"!

Negle: Med min metalfil filer jeg dem fine!
Nej! Brug aldrig en metalfil på dine negle - den er simpelthen for hård. Og sørg for kun at file i én retning - aldrig frem og tilbage, det får neglen til at knække. Og så er det også et godt tip at file neglene i samme form som det hvide i bunden af neglen, så skulle der være mindre risiko for, at neglen knækker og flosser.


Grøn te - Seasalt,
købes i shoppen

Læs også