Træning og kost

5 ting, der giver sund mad mere smag

af Diætist Lisa Bolting, Slankedoktor.dk 23. april 2013
Foto: Pantherstock
Intentionerne er de bedste, når du skifter den fede mad ud med en mere slankende af slagsen. Desværre ryger smagen også ofte – men med nogle få småjusteringer, kan du sagtens få sund mad til at smage godt alligevel

For at få sund mad til at smage rigtig godt, så er det en god idé at sikre, at de forskellige typer smage er til stede i en ret.

- Den smag vi ofte glemmer at tilsætte i sund mad, er den sure smag. Men vi kan selv gøre en del for at tilsætte den, da den virkelig kan fremhæve smagen i dine retter og gøre dig glad, siger Diætist Anna Munkesø fra AKM-diaetist.dk 

Læs også: Sundhedseksperten: Sådan får du sund mad uden madlavning

Det sure får du primært fra:

CitronLimeÆbleeddikeVineddike og andre eddikerBalsamicoFriske frugter og bærSurmælksprodukterVinSyltede grøntsager som fx asier og agurkesalatTomatpuré

Prøv følgende fem tips for at gøre det sure mere 'sødt':

• Brug citron til dit kød. Især passer det rigtig godt til en grillet svinekotelet, kyllingebryst og en kalkunsteak. Altså til magert kød med lille smag.• Brug forskellige eddiker i dine dressinger, meget gerne balsamico og fx æbleeddike.• Husk sovs og dressinger til din mad og smag til med fx tomat eller brug et surmælksprodukt.• Servér gerne lidt syltede grøntsager til dine retter, fx asier, rødbeder og agurkesalat. Det giver et fint løft til mange retter.• Bland friske frugter og bær i salater og råkost.

Læs også: Sund mad - sådan laver du en sund chokolademousse