https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/motion-og-sundhed/slank-og-sund/2012/07/1227-4-fif-til-en-sund-sommer/1227-fif-til-sund-sommer-copy-2.jpg
Træning og kost

4 fif til en sund sommer

6. juli 2012
af Pernille Lewinsky Kofoed
Foto: All Over/Panthermedia
Det kan være svært at holde vægten om sommeren. De usunde fristelser er mange, og det kniber med at få tid til motionen. Derfor får du 4 tips til, hvordan du kommer slank igennem sommeren, og selvfølgelig nyder livet imens!

1. Mere effektive løbeture
Din løbelyst er helt sikkert større om sommeren, så hvorfor ikke gøre dine løbeture endnu mere effektive? Hvis du tager din sædvanlige løbetur på stranden, vil sandet skabe modstand, som ikke kun vil booste din kondition, men også tone dine muskler i lægge, lår, balder og mave.

2. Let sommermad
Når det er varmt, får du lyst til noget let og køligt at spise - derfor er koldskål det perfekte måltid, som mellemmåltid eller hovedmåltid. For at lave den kalorielette version kan du prøve at blande lige dele kærnemælk og ylette og smage til med flydende sødestof. Som alternativ til kammerjunkerne kan du drysse lidt fiberdrys eller havregryn oven på.

Cykling: Sådan kommer du i gang - få ekspertens tips

3. Fed feriebrunch
På sommerferien er morgenmaden ofte en slankefælde. Her vil du ofte få serveret fedende madvarer som croissanter, stegte pølser, bacon og pandekager. Derfor er det en god idé at pakke din egen sunde morgenmad. Det kunne for eksempel være All Bran Plus eller et rugbrød i skiver. Så er du garanteret sunde morgenmåltider!

4. Motion på ferien
Det er vigtigt, du stadig bevæger dig, selv om du er på sommerferie. Selv om du ikke har dit fitnesscenter ved hånden, er mulighederne mange. Du kan for eksempel lave armbøjninger, knæbøjninger og mave/rygøvelser, ligegyldigt hvor du er. Gentag øvelserne 8-10 gange a tre sæt, og gentag dem et par gange i løbet af ferieugen.

Guide til effektivt løb

Læs også