https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/motion-og-sundhed/traening/2012/06/1225-saadan-kommer-du-i-gang-med-at-cykle/1225-uneune-art.jpg
Træning og kost

Cykling: Sådan kommer du i gang – få tips fra eksperten

13. juni 2012
af Charlotte Hallbæck
Foto: Uneune.dk
Carina Mosbæk ejer Danmarks eneste cykelunivers for kvinder. Her deler hun ud af sine tips og tricks til dig, der gerne vil i gang med at cykle

Vil du gerne i gang med at cykle - men har du svært ved at finde ud af hvilken cykel, hvilket udstyr og hvilke gadgets, der er uundværlige? Så mød Carina Mosbæk, der har startet Danmarks (og Europas) eneste cykelunivers KUN for kvinder, butikken une une.

Carina fik ideen til butikken, mens hun gik på forældreorlov med sin yngste datter i 2010. Hun fandt hurtigt ud af, at der faktisk ikke fandtes noget lignende nogen andre steder i verden, og at hele cykelbranchen var totalt mandsdomineret uden fokus på kvinders behov for oplevelser - eller for den sags skyld cykeludstyr til kvinder.

Læs også: Skal DU med til cykelløbet Ritter Lady Classic?

"Forretningsplanen blev lavet i marts 2010, jeg stoppede på mit gamle arbejde og i oktober 2010 slog jeg dørene op til une une."

Inspiration for kvinder

Carina kan mærke, at flere kvinder interesserer sig for cykling. For på trods af, at hun åbnede une une midt i finanskrisen, har hun øget omsætningen med 100 % på kun to år.

Læs også: Kommunikationschefen: Der er ikke noget bedre end at trille ud på landevejen efter en lang dag

"Flere af mine kunder siger, jeg har været med til at skabe efterspørgslen og den nye trend, men det synes jeg nu er flot sagt. Jeg anser ikke mig selv for en trendsætter, men jeg påtager mig med glæde noget af æren for at give mange kvinder inspiration og motivation til at prøve nye cykelformer og samtidig se knaldgodt ud."

HER ER CARINAS 7 RÅD TIL DIG, DER GERNE VIL I GANG

1. Sørg for at købe en cykel, der passer til dine behov og gør dig glad (hver gang du ser på den!) - har du en forkert eller grim cykel, mister du lysten og glæden ved at cykle.

2. Er du førstegangskøber til racercykel eller mountainbike, behøver du ikke vælge den dyreste, men du skal heller ikke vælge den billigste model. Langt de fleste bliver nemlig grebet af cykling, når de får den første gode oplevelse på cykel. Så er det ærgerligt at have sparet på det forkerte.

3. Køb ikke for billigt, når det drejer sig om udstyr og cykeltøj. Det er i høj grad lige så stor en del af oplevelsen og glæden som selve cyklen. Og lækkert tøj og udstyr får dig til at føle dig sexet og motiverer faktisk endnu mere til brug af cyklen (læs = mere motion, flere muskler, mere energi og selvværd.)

4. Hjelm er et must - der findes mange smarte hjelme, og sætter du den rigtigt og har cykeltøj og cykelbriller på, ser du fræk og smart ud.

5. Pump din cykel - absolut minimum et par gange om måneden - så minimerer du risikoen for punkteringer og får 5-10 % energi forærende. Dækindlæg er også en god løsning til færre punkteringer.

6. Husk at vedligeholde din cykel eller betal dig fra det hos cykelhandleren. Det giver langt færre irritationer og besvær, og det forlænger din cykels leveår.

7. Lær nye cykelformer og bliv fortrolig med din cykel i trygt selskab med andre kvinder - deltag fx i events hos une une.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/9b679903ff304f8abaca07516c8f55ff.jpg
Carinas favorit-gadget til cyklingen

Min Garmin Edge 800. Det er så fedt, at jeg kan måle alt, gemme det, dele ture med andre, se hvornår jeg gjorde hvad og meget mere. Og så er den simpel at bruge.

DET SKAL DU BRUGE, NÅR DU STARTER:

Til racercykel/Mountainbike (MTB): Cykel (hele pakken *), hjelm, cykelbriller, sko, gode klik pedaler (klik pedaler følger oftest ikke med), en god sadel, cykelcomputer, god gulvpumpe, cykeltøj til kvinder (og ja, der er forskel på pasform, snit og farver!).

Til tour/transport: Kvalitetscykel med udvendige gear (hele pakken *), hjelm, åndbart cykeltøj til kvinder til al slags vejr, cykelbriller, (cykelcomputer), vandtætte cykeltasker eller rygsæk, god gulvpumpe, gode lygter og en ordentlig sadel.

* hele pakken kan indeholde dele som aftagelige skærme, flaske og flaskestativ, sadeltaske med indhold, pumpe, dækindlæg og for tur/transportcykel ting som bagagebærer, faste skærme, støttefod, lås og eventueltcykeltasker og/eller cykelkurv.

5 gode fra une une:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c176799c7553440ab0c0da55bc900013.jpg
1.
2.
3.
4.
5.

Læs mere på www.uneune.dk, hvor du også kan tilmelde dig en række arrangementer og foredrag, som vil inspirere dig til at komme ud i vejret, ud på cyklen.

Læs også