Træning og kost

20. december: Gulerodsbrød

af Tatjana Albinus 20. december 2014
LCHF opskrift: Konsistensen er saftig, og gulerodsbrødet smager stadig fint efter en tur i fryseren. Brug det i madpakken eller på morgenbordet

Gulerodsbrød (2 bradepander)

Jeg kan faktisk ikke selv tage æren for dette brød – det er min mands opfindelse. Men det smager så godt, at jeg har tilladt mig at stjæle opskriften.

Ingredienser 8 æg 2 dl græsk yoghurt 1 dl Fiberhusk* 1 dl fedtreduceret mandelmel* 4 dl blandede frø og kerner 2 store revne gulerødder 3 tsk. havsalt 3 tsk. bagepulver   Alle ingredienserne røres sammen og bredes ud (med hænderne) på to bageplader, hvorefter de bages cirka 20 minutter ved 200 grader.   Opbevares på køl et par dage eller fryses.   Opskriften er udarbejdet af Tatjana Albinus www.lowcarb.dk   I morgen får du opskriften på chokoladetrøffel  

 

 

 

Opskriften er fra bogen Familiens low carb favoritter, der indeholder hele familiens livretter i sundere udgaver. Lån bogen på biblioteket, eller køb den hos din (net)boghandler. 

 

 

 

 

 

*Fiberhusk er et fiberprodukt, der giver saftighed og luftighed til glutenfrit bagværk. Det kan købes i Matas, Helsekosten eller større supermarkeder.

 

*Fedtreduceret mandelmel binder meget væske i farsen og kan derfor ikke erstattes af malede mandler med samme resultat. Det kan købes i Matas eller i helsekosten.