løb
Sundhed

Sådan passer du løbetræningen ind i en travl hverdag

30. maj 2013
Af Ida S. Richardt, Foto: Pantherstock 05/30/2013 - 14:15
Det kan være svært at presse tid til træning ind i kalenderen, derfor kan du med fordel udnytte den tid, du alligevel bruger på transport til eller fra arbejde, til løbetræning

I London er det så populært at løbe til eller fra arbejde, at en organisation tilbyder guidede løbeturer fra centrum langs ”The Tube” (metroen) efter arbejdstid – de transporterer endda løbernes bagage. Men det er heller ikke helt dumt at udnytte transporttiden, i en tid hvor de flestes kalendere bliver mere og mere proppede.

Samtidig med at du bruger den tid, hvor du ellers bare havde siddet i bussen, metroen eller bilen, på noget fornuftigt, så kan det også være lettere rent faktisk at få løbet, hvis du på forhånd har aftalt med dig selv, at du skal løbe hjem/på arbejde tre gange hver uge – måske kan det endda være på faste ugedage, så det ikke engang er til diskussion, hvornår det skal være.

Der er ingen undskyldninger

Måske tænker du, at det er en god idé, men at det ikke er muligt for dig, fordi:

  • Du bor for langt fra din arbejdsplads. I det tilfælde handler det om at udvælge en del af ruten, som passer til dit niveau. Det kan måske være en fordel at starte med at løbe, og så hoppe på bussen eller toget bagefter – så undgår man at blive fristet til ikke at stå af, når det er tid til løbeturen.
  • Der er ikke er bad på din arbejdsplads. I det tilfælde kan du vælge at løbe hjem i stedet for på vej ind på arbejde. Så pak løbetøjet om morgenen og skift, når du har fri.
  • Du har behov for at transportere nogle ting til eller fra arbejde. I så fald kan du købe en særlig løberygsæk. Den sidder tæt til kroppen og har ud over de to almindelige skulderstropper en rem der går over brystet og en der går over hoften/maven. På den måde hopper og dasker rygsækken ikke rundt, når du løber. En løberygsæk er desuden let og størrelsen er normalt omkring 20 liter.

Læs også