https://imgix.femina.dk/media/article/loeb-5.png
Sundhed

Sådan bliver du klar - 5 kilometer løbeprogram

23. marts 2015
af webredaktionen, Marathonsport
Få fat i Marathonssport's 5-kilometer løbeprogram her

Som nybegynder skal du lægge langsomt ud, og de første par ture vil i høj grad komme til at bestå af gang. Starter du helt fra nul, skal du regne med, at du skal sætte omtrent 16 uger af til at blive klar til 5-kilometeren. Når det blot handler om at lære at løbe, skal du ikke forholde dig til intervaller og tempoløb. Her er det mere vigtigt, du lærer at løbe i et moderat tempo.

FÅ PROGRAMMET HER

Huskeliste til 5’eren

Investér ... ... i en god sports-bh og nogle nye løbesko. Også selv om du bare lige skal se løbet an. Uden den rigtige støtte både her og der får du ingen god oplevelse, og sandsynligheden for, at du giver op, er langt større. Vær beredtDet kræver ca. tre måneder, før løberutinen er en del af dagligdagen. Hank op i dig selv, og sørg for at have dit løbetøj liggende klar, så du lynhurtigt kan komme ud ad døren, når du skal. Involvér andreFortæl om din nye løberutine på jobbet, og skriv din løbeplan ind i kalenderen, så også familien kan følge med. Når andre kender dine planer, forpligter det. Læg en strategiFølg en løbeplan, så din krop kan følge med i udviklingen, og kombinér gerne med anden motion. Meld dig evt. på et begynderløbehold, så du sammen med andre kan nå dit mål.

KOM MED TIL FEMINA SENSOMMERLØB

Vi løber i Købehavn, Slagelse, Aarhus og Aalborg i september

Du får:

• Deltagelse i løbet – vælg mellem 5 km løb, 10 km løb eller 5 km gåtur • Registrering af din personlige tid • Løbetrøje fra New Balance, værdi 349 kr. • Goodiebag med smagsprøver og gaver fra vores sponsorer • En festlig dag med masser af oplevelser på scenen og på løbspladsen • Mulighed for at tilkøbe sandwich og salat fra Cofoco i forvejen. LÆS MERE HER

https://imgix.femina.dk/bundbanner-artikel_2.jpg

Læs også