https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/33/faa-raad-til-sund-mad/faa-raad-til-sund-mad-stor.jpg
Krop & velvære

Sådan får du råd til at spise sundt

16. august 2012
af Nina Bendixen
Newsdeskfoto: Panthermedia
Her får du en række bud på sunde madvarer, som ikke ruinerer dig

Når indkøbskurven skal fyldes med sunde madvarer, bliver regningen ofte også dyrere. Men sådan behøver det ikke at være. Her får du fem madvarer, som både er næringsrige, sunde og frem for alt billige samt et bud på, hvordan du kan bruge dem.

Spinat

Supergrøntsagen indeholder jern og masser af fiber, vitaminer og mineraler. Blandt andet vitamin A, som er godt for synet og huden. Vitamin K og folat findes også i spinat og er næringsstoffer, som bekæmper infektioner og beskytter mod betændelsestilstande.

Prøv det: En salat af spinat med tørrede tranebær, ost, pekannødder og vinaigrette dressing.

LÆS MERE: Vil du have flere opskrifter med spinat, så find dem lige her

Gulerødder

En ny undersøgelse lavet af British Journal of Nutrition har konstateret, at frugter med orange farve og grøntsager kan forårsage en reduceret risiko for hjertesygdomme. Derudover er guleroden rig på A-vitamin, som styrker immunforsvaret.

Prøv det: Gulerødder toppet med hummus, tzatziki eller sort bønne-dip¨.

Bønner

Hvis du spiser en dåse bønner, hvad enten det er kidney-bønner, sorte eller hvide bønner, så kan du for en meget lille pris få op til halvdelen af den anbefalede daglige dosis protein.

Prøv det: Put en dåse sorte bønner, en kvist koriander, et mellemstort løg og en dåse flåede tomater i en blender. Så får du en dip, perfekt til grøntsager eller tortilla chips.

Kylling

Skal der kød på bordet, er kylling noget af det billigste og sundeste, du kan få. Kylling er spækket med protein og indeholder meget lidt fedt og få kalorier. En anden bonus ved kylling er, at den er enkel at tilberede og kan kombineres i mange forskellige madretter. Husk at gennemstege kødet.

Prøv det: Fyld en gryde med vand og bring i kog. Tilsæt kylling og kog i 15 minutter. Riv kyllingen i mindre stykker og tilsæt salsa. Så har du lavet en hurtig omgang fyld til tacos.

LÆS MERE: En hel kylling kan blive til tre forskellige måltider. Se hvordan - og få opskrifterne - lige her.

Hytteost

Hytteost indeholder knap 100 kalorier pr. 100 gram, hvilket gør det til et meget fedtfattigt mejeriprodukt, perfekt som mellemåltid. Tilføj nogle frugter, og gør det endnu bedre.
Prøv det: Bland hytteosten med en dåse ferskner eller anden frugt og få en lækker morgenmad.

Kilde: KK.no og Livestrong.com

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også