Så meget kalk indeholder din mad
foto: Pantherstock
Der er vist ikke så meget tvivl om, at kalk er og bliver en vigtig del af vedligeholdelsen af kroppen. Kalk styrker din knogler og det er særligt vigtigt at få nok kalk, når man er i overgangsalderen. Sådan lyder det fra SØNDAGs faste ekspert Lise-Lotte Hergel, der er uddannet læge.
Og det kan sagtens lade sig gøre at få dækket dit daglige behov for kalk gennem det du spiser, hvis du altså spiser det rigtige.
Spiser du cirka sådan hver dag, får du dækket dit daglige behov for kalk
2 dl mælk = 240 mg kalk
2 dl syrnet mejeriprodukt = 250 mg kalk
1 dl havregryn = 70 mg kalk
2 skiver rugbrød (100 g) = 80 mg kalk
LÆS MERE: Vil du have endnu flere bud på gode kilder til kalk, så klik her
200 gram grove grøntsager = 80 mg kalk
100 gram appelsin = 30 mg kalk
1 skive ost (20 g) = 140 mg kalk